Vardarbība ģimenē? Rīgā trīs gadus vecam bērnam sagriezts dzimumorgāns! VIDEO
Bērnu slimnīcā īsā laikā jau trešo reizi nonācis viens un tas pats bērns, šoreiz ar sagrieztu dzimumorgānu. Pastāv aizdomas, ka pret mazuli sistemātiski izturējušies vardarbīgi.
112
2013. gada 16. maijs, 12:24

Vardarbība ģimenē? Rīgā trīs gadus vecam bērnam sagriezts dzimumorgāns! VIDEO

Jauns.lv

Kāds trīs gadus vecs bērns pēdējo trīs mēnešu laikā jau trešo reizi ar smagām traumām nonācis Bērnu slimnīcā, Rīgā. Pēdējo reizi viņš klīnikā ievests ar sagrieztu dzimumorgānu. Mediķiem un policijai ir aizdomas par pret bērnu veikto vardarbību, bāriņtiesa reaģē negribīgi.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas sociālā darbiniece Gunta Cibuļska TV3 raidījumam „Bez Tabu” stāsta, ka pirmo reizi bērns slimnīcā nokļuvis ar ģimenes ārsta norīkojumu, bet pēc nedēļas viņš atkal nokļuvis slimnīcā Tagad bērns jau trešo nokļuvis slimnīcā un jau ar daudz nopietnāku ievainojumu – sagrieztu dzimumorgānu.

Jau pirmajā reizē slimnīcai bija aizdomas par vardarbību un tā informēja gan policiju, gan Rīgas bāriņtiesu. Arī policija vēlējās doties pārbaudīt bērnu dzīvesvietu, bet tas notika piektdien un policijas sazvanītā bāriņtiesa apgalvoja, ka tas neesot iespējams, jo tai beidzies oficiālais darba laiks, un jāgaidot līdz nākamai darbadienai, tas ir – pirmdienai.

Arī tagad bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece Inese Ērgle „Bez Tabu” stāsta, ka bērna iegūtās traumas nav viss vardarbības sekas, bet gan viņa „specifiskās slimības izpausmes”. Slimnīcas reanimatologs gan tā neuzskata un teic, ka pret bērnu ir veikta vardarbība. Tāpat uzskata arī policija. Beidzot uz notikušo reaģējusi arī bāriņtiesa un mātei uz 15 dienām atņēmusi aprūpes tiesības, kamēr tiks noskaidroti visi lietas apstākļi. Sīkāk par notikušo vardarbību pret bērnu skatieties videosižetā.

Satraukti par bērna dzīvību (TV3 „Bez Tabu”)
Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video