Satiksmes ministrs Matīss lepojas ar salabotajiem autoceļiem
Kā pastāstīja Satiksmes ministrs Anrijs Matīss, šīs sezonas darbi bedru aizlāpīšanai ir gandrīz pabeigti.
Sabiedrība
2013. gada 18. jūnijs, 06:29

Satiksmes ministrs Matīss lepojas ar salabotajiem autoceļiem

Jauns.lv

Apritot 100 dienām satiksmes ministra amatā, Anrijs Matīss uzsver paveikto Latvijas ceļu kvalitātes uzlabošanā.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja satiksmes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Līga Līce, Satiksmes ministrija (SM) guvusi valdības atbalstu "Valsts autoceļu sakārtošanas programmai 2014.-2020.gadam".

Programma paredz atjaunot 5892 kilometrus (km) valsts galveno, reģionālo un vietējo autoceļu, izbūvēt 95 km jaunu ceļu, rekonstruēt 206 tiltus un realizēt 44 satiksmes drošības projektus. Vienlaikus ministrs kā prioritāti izvirzījis VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) un AS "Latvijas autoceļu uzturētājs" reorganizāciju, lai padarītu efektīvāku autoceļu sezonālo uzturēšanu, kā arī kvalitātes kontroli attiecībā uz esošajiem un plānotajiem ceļu infrastruktūras darbiem.

Aprīlī valsts un pašvaldību autoceļiem papildus piešķirti 10,2 miljoni latu, kas izmantoti, lai kompensētu pašvaldībām ziemā pārtērētos līdzekļus autoceļu uzturēšanai, kā arī veiktu uz valsts autoceļiem ārkārtas uzturēšanas un segumu atjaunošanas darbus 184,2 km garumā.

Šīs sezonas darbi bedru aizlāpīšanai ir gandrīz pabeigti, kopumā saremontēti 418 343 kvadrātmetri ceļu seguma par kopumā 5,4 miljoniem latu.

Kā ministra paveiktais tiek norādīta konceptuālā vienošanās par sabiedriskā transporta - vilcienu un autobusu - plānošanu vienotā maršrutu tīklā. Tika arī rasts risinājums reģionālo autopārvadātāju 2012.gada zaudējumu segšanai 800 000 latu apmērā.

Maijā sākts rekonstrukcijas projekts starptautiskās lidostas "Rīga" infrastruktūras attīstībai. Projekta kopējās izmaksas ir 81 miljons latu. Projektu līdzfinansē Kohēzijas fonds 41 miljona latu apmērā.

Kā ministra labais darbs norādīts aviokompānijas "airBaltic" spēja samazināt zaudējumus, pārsniedzot restrukturizācijas plānā paredzētos rezultātus. Arī AS "Pasažieru vilciens" (PV) ritošā sastāva atjaunošanas sākšana, izbeidzot neveiksmīgo iepirkuma lietu, minēta starp vērā ņemamiem sasniegumiem.

Ministra rūpes Latvijas tranzīta attīstībā tikušas realizētas, Matīsam dodoties ārvalstu vizītēs, kā arī tiekoties ar konkrētu valstu - Ukrainas, Turcijas, Turkmenistānas, Azerbaidžānas un Kazahstānas - amatpersonām.

Noslēdzas bedrīšu remontsezona Latvijā. Tam tērēti teju 7 miljoni latu

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA, Evija Trifanova/LETA