Līgo vakarā aicina uz pasākumu „Līgosim Krastmalā!”
Arī šogad, līdzīgi kā pērn, savu īpašo Līgo vakara koncertprogrammu ar populāru dziedātāju piedalīšanos sagatavojis Maestro Raimonds Pauls.
Sabiedrība
2013. gada 18. jūnijs, 15:41

Līgo vakarā aicina uz pasākumu „Līgosim Krastmalā!”

Jauns.lv

Rīgā 23. jūnijā jau tradicionāli līgotāji gaidīti 11. novembra krastmalā, kur pasākumā „Līgosim krastmalā!” varēs baudīt kultūras programmu ar Latvijas teātru aktieru, populāru solistu un mūzikas grupu piedalīšanos. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja lustēties, piedalīties rotaļās un atrakcijās, dziedāt, dancot un baudīt Jāņu mielastu jau no plkst. 17.00 pēcpusdienā līdz pat rīta gaismai, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas domē.

Līgo noskaņas krastmalā jau no plkst. 17.00 varēs baudīt, darbojoties Pušķošanās un Rotaļu sētā, kur apmeklētāji kopā ar folkloras kopu „Ceiruleits” aicināti pīt vainagus, iesaistīties tradicionālās tautas rotaļās, jautrās un lustīgās atrakcijās.

No plkst. 18.00 Vakara sētā uz mazās skatuves muzicēs muzikālā apvienība „Raxtu raxti”, grupa „Folkvakars”, kā arī dūdu un bungu grupa „Auļi”. Savukārt Nakts sētā uz lielās skatuves uzstāsies dīdžejs Kaspars Zaviļeiskis, kuru nomainīs „Nepieradinātā folka orķestris” un Rīgas koru dziedājums. Plkst. 21.00 līgotājiem būs iespēja iesaistīties un līdzi dziedāt „Viļņu Jāņa jaunajiem Līgo nakts piedzīvojumiem”, kur tautā zināmas dziesmas izpildīs Latvijas teātru aktieri. Plkst. 23.00 krastmalā tiks iedegta Jāņuguns, bet pēc tam pasākuma apmeklētājus priecēs Maestro Raimonda Paula sagatavotā koncertprogramma ar mākslinieku Marijas Naumovas, Andra Ērgļa, Madaras Botmanes, Jura Jopes, Laimas Vaikules, Antras Stafeckas un dejotāju sniegumu. Pēc šīs koncertprogrammas līdz pat rīta gaismai uz lielās skatuves muzicēs Normunds Jakušonoks un Rīgas Zelta koris, kā arī grupas „Labvēlīgais tips” un „Apvedceļš”.

Saullēktu rīdzinieki un pilsētas viesi varēs sagaidīt arī Rīta sētā, kur uz mazās skatuves uzstāsies „Bermudu divstūris”, Miks Dukurs, Sabīne Berezina un Rassell, kā arī ar dīdžejs Gustavito.

Mājīgai līgošanai krastmalā tiks izvietotas Jāņu zāļu tirdzniecības vietas, kur piedāvās Jāņu zāles, vītnes un vainagus. Līgotāju ērtībai būs arī teltis ar gariem galdiem Jāņu mielasta baudīšanai. Pasākuma laikā no plkst. 17.00 krastmalā tirdzniecības vietās varēs iegādāties Līgo svētku tradicionālos ēdienus un atspirdzinošus dzērienus. Svinību apmeklētāji pasākumā varēs baudīt arī savu līdzatnesto svētku mielastu, kā arī cept desiņas uz krastmalā speciāli iekārtotiem ugunskuriem.  

Veiksmīgai pasākuma norisei un ikviena labsajūtai, svētku organizatori lūdz ievērot vairākus drošības noteikumus - svinību teritorijā nedrīkst ienest stikla traukus, bīstamus asus priekšmetus, šaujamieročus, sprādzienbīstamus priekšmetus, pirotehniku, narkotiskas un psihotropas vielas, kā arī citas bīstamas lietas, kas var apdraudēt pasākuma apmeklētājus un tā norisi. Lietussargu vietā svētku dalībnieki aicināti ņemt līdzi lietus mēteļus. Lūgums vecākiem pieskatīt savus mazuļus, kā arī rūpēties par savām personīgajām mantām.

Visai pasākuma programmai varēs sekot līdzi arī uz krastmalā izvietotajiem lielajiem ekrāniem.

23. un 24. jūnijā Rīgā sabiedriskais transports bez maksas.

Karlīna Timofejeva, Foto: Ieva Čīka/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību