Jūrkalnē atklāta Kriša Salmaņa izstāde "Doma piepilda telpu"
Kriša Salmaņa izstādi iespējams apskatīt līdz 8.augustam, katru dienu no 11.00 līdz 18.00.
Kultūra
2013. gada 31. jūlijs, 15:30

Jūrkalnē atklāta Kriša Salmaņa izstāde "Doma piepilda telpu"

Jauns.lv

Jūrkalnē pop-up mākslas telpā "jūrK" atklāta Kriša Salmaņa izstāde "Doma piepilda telpu".

Projekts "Doma piepilda telpu" ir Kriša Salmaņa jaunākais darbs, veidots īpaši "jūrK". Tajā mākslinieks apspēlē mākslas pasūtītāja, radītāja un patērētāja mijiedarbību. Spēlē ir iesaistītas vairākas personas, katra no tām pilda savu lomu un funkciju. Viņu darbības rezultātā veidojas secīgu notikumu ķēdīte. Iznākums ir neparedzams, tikmēr doma piepilda telpu, skaidroja izstādes kuratore Odrija Fišere.

Salmaņa darbības jomas ir instalācija, animācija, video, fotogrāfija. Viņa darbus raksturo konceptuāla skaidrība, lakonisks askētisms un prasme to savienot ar smalku ironiju. Mākslinieks nealkst pēc skatītāja subjektīviem komentāriem vai negaidītām atklāsmēm, tomēr cer sagaidīt uztvērēja apziņas aktivitāti, pauda izstādes kuratore.

Salmanis beidzis studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā (2003) un studējis Ķelnes Mediju mākslas akadēmijā.

Kopš 1996.gada mākslinieks piedalījies nozīmīgās starptautiskās izstādēs. Šogad viņš kopā ar mākslinieku Kasparu Podnieku pārstāv Latviju 55.Venēcijas biennālē.

Krišs Salmanis bijis starptautiskās "Henkel" Mākslas balvas (2011) un Purvīša balvas finālists (2011, 2013). Viņam notikušas personālizstādes Viļņas Laikmetīgās mākslas centrā (2012), "Raum linksrechts" Hamburgā, "kim?" Laikmetīgās mākslas centrā Rīgā (2010), Rīgas mākslas telpā (2009).

Izstāžu ciklu "Laikmetīgā māksla Jūrkalnē" atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

LETA/ Publicitātes foto