Kozlovskis varētu mainīt partejisko piederību, Pavļuts - politiku pamest
Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis varētu kļūt par "Vienotības" biedru.
Politika
2013. gada 1. septembris, 20:18

Kozlovskis varētu mainīt partejisko piederību, Pavļuts - politiku pamest

Jauns.lv

Reformu partijas (RP) pārstāvis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis varētu mainīt partejisko piederību - viņš raugās uz "Vienotību", bet aiziešanu no politikas apsver ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, svētdien par iespējamām izmaiņām politiskajā vidē ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Pēc raidījuma vēstītā, RP pārstāvji turpina "pielaikot sev izdevīgākos glābšanas riņķus" – iekšlietu ministrs Kozlovskis raugās uz "Vienotību", ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un izglītības ministrs Vjačeslavs Dombrovskis vēl svārstās. Par aiziešanu no politikas paziņojis vides un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, un līdzīgu domu apsver arī ekonomikas ministrs Pavļuts, kurš ir RP virzīts ministrs šim amatam.

"Latvijas politiskā vide šodien ir zināmu pārmaiņu priekšā, kas ir ļoti grūti prognozējamas un tie nosacījumi, teikšu atklāti, ir nepievilcīgi," raidījumam sacīja Pavļuts.

Jau ziņots, ka Sprūdžs piektdien paziņoja, ka savu turpmāko profesionālo darbību nesaista ar politiku un, sākoties aktīvam 12.Saeimas priekšvēlēšanu ciklam, "saprotu, ka mana izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no Reformu partijai nepieciešamā kursa". Amatu viņš plāno atstāt 1.decembrī.

Raidījums svētdien arī vēstīja, ka "Saskaņas centrā" diskutē par to, ka premjera amatam būtu virzāma kāda autoritāte no latviešu vidus.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA