Veiksmīgi pavadītas pirmās divas dienas Rīga Plaza Skolu Teātra Olimpiādē!
Sabiedrība
2013. gada 2. decembris, 17:11

Veiksmīgi pavadītas pirmās divas dienas Rīga Plaza Skolu Teātra Olimpiādē!

Jauns.lv

Šajā nedēļas nogalē, 30.novembrī un 1.decembrī modes un izklaides centrā Rīga Plaza spēkiem mērojās Latvijā PIRMĀS Skolu Teātra olimpiādes dalībnieki 7.-9.un 10.-12.klašu grupās.

Sestdien, 30.novembrī Rīga Plaza centrālajā laukumā uz skatuves kāpa 10.-12.klašu komandas no astoņām Latvijas skolām, savukārt svētdien savā starpā teātra mākslā sacentās vienpadsmit 7.-9.klašu skolēnu komandas. Komandu sniegumu dažādās disciplīnās vērtēja nopietna žūrija: Kultūras Akadēmija pārstāvis Aivars Līnis, improvizācijas teātra Spiediens.com improvizatore Līga Putniņa, žūrijas īpašie viesi- atraktīvā Jana Kalniņa un Modes un izklaides centra Rīga Plaza direktore Iveta Priedīte. Olimpiādes uzdevumus gatavo un pasākumu vada radošā apvienība Spiediens.com ar Arturu Vadītāju priekšgalā, kurš ar savu entuziasmu un skatuves pieredzi skolēnus uzmundrina un iedrošina veiksmīgam startam.

30.novembrī Skolu Teātra Olimpiādi atklāja 10.-12.klašu komandas, no kurām sešas tālāk cīnīsies pusfinālā, jau 14.decembrī. Sacensību disciplīnas abās dienās bija vienādas: komandu vizītkartes, mājasdarbs „Pasaka mūsdienu mērcē” un komandu kapteiņu cīna improvizācijas teātra žanrā.

Dienas noslēgumā Laimas saldumus saņēma visi, savukārt boulingu uz Rīga Plaza Fantasy parku dosies spēlēt un tālāk cīņu šogad neturpinās Rīgas tūrisma un industriālā tehnikuma komanda „Ašās zebiekstes” un Rīgas 64.vidusskolas komanda „Mums visiem viena alga”.

Skolu Teātra Olimpiādes otrajā dienā uz skatuves kāpa 7.-9.klašu komandas, no kurām sešas tālāk cīnīsies pusfinālā kopā ar vidusskolas komandām - 14.decembrī. Spraiga cīņa izvērtās par 6.vietu un iekļūšanu pusfinālā. Komandu kapteiņiem tika dots papilduzdevums, kuru izvērtējot žūrija noteica komandu, kurai ļaus turpināt sacensības un tie ir Madonas BJC komanda „Iemīlēts Madonā”. Noslēgumā Laimas saldumus saņēma visi, savukārt boulingu uz Rīga Plaza Fantasy parku dosies spēlēt un tālāk cīņu šogad neturpinās komandas – „Kusa”, „Dinamīti”, „Spogulis 00”, „Kā viens vesels”, „Spogulīt, spogulīt”.

Žūrijas komisijas priekšsēdētājs Aivars Līnis uzsvēra, ka uz skatuves nebija vāju dalībnieku, taču dažiem veiksmes faktors bija mazliet lielāks. Visi žūrijas komisijas locekļi teica milzīgu paldies katrai komandai par ieguldīto darbu, atraktivitāti un entuziasmu piedaloties olimpiādē.

Jāatzīmē, ka sacensības ar patiesu interesi vēroja ne tikai skolu komandu dalībnieki un līdzjutēji, bet arī lielveikala pārsteigtie apmeklētāji! Ja jau pirmā atlases kārta bija tik interesanta, kas tad mūs sagaida pusfinālā un finālā?

Rīga Plaza Skolu Teātra olimpiādes atlase 4.-6.klašu komandām 7.decembrī no plkst. 11.00, Rīga Plaza centrālajā laukumā, Mūkusalas ielā 71.

Pusfināls 7.-9. Un 10.-12.klašu komandām 14.decembrī no plkst. 11.00, Rīga Plaza centrālajā laukumā, Mūkusalas ielā 71.

Superfināls visām klašu grupām 21. decembrī no plkst. 11.00, Rīga Plaza centrālajā laukumā, Mūkusalas ielā 71.

Kasjauns.lv/Publicitātes foto