Liepājnieki sašutuši, ka viņus dēvē par nabagiem. VIDEO
Liepāja atzīta par vienu no četrām Latvijas trūcīgākajām pilsētām. Liepājnieki par to pauž izbrīnu un teic, ka nestaigājot ar ubaga tarbu kaklā, tomēr no pabalsta neatsakās.
Novadu ziņas
2013. gada 12. decembris, 16:22

Liepājnieki sašutuši, ka viņus dēvē par nabagiem. VIDEO

Jauns.lv

Valdība Liepāju līdz ar Rēzekni, Jēkabpili un Daugavpili uzskata par vienu no nabadzīgākajām pilsētām valstī un piešķīrusi tai vienu miljonu eiro lielu pabalstu no pašvaldību izlīdzināšanas fonda. Liepājnieki pauž izbrīnu par šādu lēmumu un uzskata, ka nemaz tik trūcīgi neesot.

Jāpiebilst, ka Liepāja par nabadzīgu pilsētu jau tiek uzskatīta trešo gadu pēc kārtas, tas ir – tā par trūcīgu tika atzīta jau tad, kad „Liepājas metalurgs” strādāja pilnā sparā un tas nebija bankrotējis. TV „Kurzeme” aptaujātie pilsētnieki pauž izbrīnu, kāpēc valdība viņu pilsētu uzskata par vienu no trūcīgākajām. Viņi teic, ka Latvijā ir daudz nabadzīgākas pilsētas par Liepāju un, ka liepājnieki paši ir spējīgi nodrošināt savu dzīvi. Tomēr no valdības atbalsta viņi neatsakās. Šobrīd tas nāk arī tieši laikā, jo 1090 bijušie „Liepājas metalurga” darbinieki ir reģistrējušies bezdarbniekos un viņiem būšot vajadzīgs atbalsts. Tāpat arī nedrīkst pieļaut bērnu un jaunieši sporta pagrimumu, kuru līdz šim sponsorēja „Liepājas metalurgs”.

Jāteic, ka Valsts kase trūcīgākās pašvaldības nosaka matemātiski, aprēķinot pašvaldības ieņēmumus uz vienu iedzīvotāju, atbilstoši 1995. gadā pieņemtajam Pašvaldību izlīdzināšanas likumam. Tas nosaka, ka bagātākās pašvaldības dotē trūcīgākās. Pašlaik Liepājas pašvaldības pašas ieņēmumi uz vienu iedzīvotāju ir 328 lati, kurus iegūst iekasējot nekustamā īpašuma un iedzīvotāju ienākumu nodokli. Pēc vairāk nekā vienu miljonu eiro lielā pabalsta no pašvaldību izlīdzināšanas fonda saņemšanas tie būs 337 lati. Kāpēc Liepājai pienākas šāds pabalsts un kā tas tiks izlietots, skatieties LTV Ziņu vidoesižetā..

Liepāja - viena no trūcīgākajām pilsētām (LTV Ziņas)
Kasjauns.lv/Foto: Evija Trifanova/LETA