Pavļuts: nākamajai valdībai jānodrošina iesākto darbu izpilde
Pavļuts: "Ir ļoti svarīgi, lai nākamā valdība un nozaru ministri priekšvēlēšanu gadā nesāktu spēlēties ar rīcībpolitiku maiņu, bet tiktu nodrošināta arī Valda Dombrovska (V) valdībā atbalstīto un virzīto darbu pēctecība un izpilde."
Politika
2013. gada 13. decembris, 10:29

Pavļuts: nākamajai valdībai jānodrošina iesākto darbu izpilde

Jauns.lv

Nākamajai valdībai jānodrošina pašreizējās valdības iesākto darbu izpilde, uzskata ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Viņaprāt, veidojot jauno valdību, jāņem vērā, ka nākamais gads Latvijai būs nozīmīgs ne tikai saistībā ar eiro ieviešanu, bet arī ar nozīmīgiem notikumiem citās jomās un iesākto reformu īstenošanu.

Kā piemēru ministrs minēja Latvijas dabasgāzes tirgus liberalizāciju, valsts un pašvaldību uzņēmumu pārvaldības reformu, subsidētās enerģijas izmaksu ierobežošanu, ātro kredītu izmaksu samazināšanu, kā arī stingrāku būvniecības regulējumu u.c.

Pavļuts norāda, ka visās jomās un nozarēs jānodrošina arī savlaicīga un kvalitatīva jauno Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļu programmu izstrāde, lai šīs investīcijas sniegtu lielāko ieguvumu Latvijas ekonomikai un sabiedrībai.

"Ir ļoti svarīgi, lai nākamā valdība un nozaru ministri priekšvēlēšanu gadā nesāktu spēlēties ar rīcībpolitiku maiņu, bet tiktu nodrošināta arī Valda Dombrovska (V) valdībā atbalstīto un virzīto darbu pēctecība un izpilde," uzsver ministrs.

Viņaprāt, Latvijas demokrātijai būtu svarīgi, lai diskusijas par valdības vadītāja un ministru kandidātiem, kā arī valdības veicamajiem darbiem notiktu atklāti un konstruktīvi, vērtējot profesionalitāti, kompetenci un citus būtiskus jautājumus.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka vienīgais ministrs, kuram vajadzētu turpināt darbu nākamajā valdības sasaukumā, ir iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Prezidents uzskata, ka Kozlovskim darbs jāturpina, jo priekšā esot sarežģīts process, no kura sagaidāmi reāli soļi.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA