Citi sporta veidi
2013. gada 27. decembris, 21:48

Latvijas handbola izlase Rīgas domes kausa spēlē pārliecinoši uzvar Igauniju

Jauns.lv

Latvijas vīriešu handbola valstsvienība Rīgas domes kausa izcīņas otrās kārtas mačā piektdien ar rezultātu 34:26 (17:12) pārliecinoši uzvarēja Igaunijas izlasi, kas ir tās pretiniece arī 2015.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Spēles ievadā Latvijas izlase ieguva divu vārtu pārsvaru, bet turpinājumā igauņi piecas reizes panāca neizšķirtu, vadībā tā arī nenokļūstot. Pirmajā puslaikā mājinieki uz brīdi pabija vadībā ar sešiem vārtiem, bet pirmo puslaiku noslēdza ar piecu vārtu pārsvaru (17:12).

Otrā puslaika ievadā Igaunijas izlase veica izrāvienu ar 4:0 un panāca vien divu vārtu deficītu (19:21), tomēr Latvijas izlase spēja atbildēt ar to pašu un atgriezās vadībā ar sešiem vārtiem (25:19). Turpinājumā mājinieku pārsvars pieauga līdz deviņu vārtu atzīmei, kas atlikušajā laikā ļāva pārliecinoši nosargāt panākumu.

Septiņus vārtus Latvijas izlases labā guva Dainis Krištopāns, bet piecas reizes izcēlās Jānis Pavlovičs.

Igaunijas izlases sastāvā šajā turnīrā spēlē arī no Valgas nākušais valsts U-18 izlases latviešu izcelsmes spēlētājs Andris Celmiņš, kurš šajā cīņā vārtus neguva.

Latvija ar Igauniju iepriekšējo reizi savā starpā tikās novembra sākumā, kad Latvija Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā Dobelē tika pie panākuma ar 35:25.

Kā ziņots, Rīgas domes kausa pirmajā kārtā ceturtdien Latvija ar 29:31 piekāpās Lietuvai, bet Igaunija ar 27:40 kapitulēja Slovākijai. Savukārt citā otrās kārtas mačā piektdien Lietuva ar 22:18 pārspēja Slovākiju, tādējādi jau priekšlaicīgi nodrošinot pirmo vietu sacensībās.

Pēc divām kārtām līderi ar četriem punktiem ir lietuvieši, Latvijas un Slovākijas kontā ir pa diviem punktiem, bet Igaunijas izlase punktus nav izcīnījusi.

Noslēdzošajā turnīra mačā Latvija sestdien samēros spēkus ar Slovākiju.

Šīs Latvijai ir pēdējās pārbaudes spēles pirms janvārī paredzētajām noslēdzošajām četrām 2015.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra cīņām. Pēc divām kārtām Latvijas izlase ar divām uzvarām ir grupas līdere, bet nākamo posmu sasniegs vien labākā vienība. Šajā grupā spēlē arī Bosnija un Hercegovina, Portugāle un Igaunija.

Rīgas domes kausā Latvijas izlases sastāvā atgriezies Māris Veršakovs, kurš valstsvienībā nebija spēlējis divarpus gadus. Tomēr eksāmenu dēļ viņš nevarēs piedalīties kvalifikācijas spēlēs.

Rokas savainojumu dēļ komandai nevar palīdzēt saspēles vadītājs Ģirts Lilienfelds un kreisais ārējais Austris Tuminskis, bet pēc savainojuma sadziedēšanas izlasē atkal spēlē labais malējais Ēriks Blūms. Tikmēr Vācijas pirmajā bundeslīgā spēlējošie Aivis Jurdžs un Evars Klešniks vienībai varēs palīdzēt tikai pēdējā Rīgas domes kausa izcīņas mačā pret Slovākiju.

Pagājušajā gadā Rīgas domes kausā piedalījās Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas handbolisti. Galveno balvu uz mājām aizveda Krievija, bet Latvijas izcīnīja trešo vietu.

LETA