Pārkers un Litla kļuvuši par Eiropas gada labākajiem basketbolistiem
Eiropas čempionāta vērtīgākais spēlētājs Tonijs Pārkers atzīts par Eiropas labāko basketbolistu.
Basketbols
2014. gada 7. februāris, 18:02

Pārkers un Litla kļuvuši par Eiropas gada labākajiem basketbolistiem

Jauns.lv

Par 2013.gada Eiropas labākajiem basketbolistiem piektdien nosaukti francūzis Tonijs Pārkers un spāniete Sančo Litla.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdzjutēju un ekspertu vērtējumā pērnā gada Eiropas čempions Pārkers tika pie pārliecinošas uzvaras, attiecīgi otrajā un trešajā vietā atstājot grieķi Vasili Spanuli un vēl vienu spāni Marku Gasolu.

Eiropas čempionātā Parkers kļuva gan par sacensību rezultatīvāko basketbolistu, gan par vērtīgāko spēlētāju. Savukārt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda tika līdz finālam, kur piekāpās Maiami "Heat".

Sestajā vietā balsojumā ierindojās lietuvietis Mants Kalnietis.

Savukārt Litla, kura kļuva par pērnā Eiropas čempionāta vērtīgāko spēlētāju un palīdzēja spānietēm izcīnīt zeltu, balsojumā apsteidza savu tautieti Alvu Torrensu un francūzieti Sandrīni Grudā.

Centra spēlētāja Eiropas čempionātā bija labākā vidēji gūtajos punktos, izcīnītajās atlēkušajās bumbās, pārtvertajās piespēlēs un iekrātajos "double-double".

Ikdienā 30 gadus vecā spāniete pārstāv Turcijas klubu Stambulas "Galatasaray OdeaBank".

Kā ziņots, viens no Latvijas jaunās paaudzes labākajiem basketbolistiem Anžejs Pasečņiks neizpelnījās līdzjutēju un ekspertu atzinību balsojumā par labāko Eiropas jauno spēlētāju, ierindojoties 11.vietā starp 12 spēlētājiem.

Aptauja tiek rīkota kopš 2005.gada. No Latvijas basketbolistiem tajā uzvarējusi Anete Jēkabsone-Žogota, kuru pirmajā aptaujā atzina par gada labāko jauno basketbolisti, bet 2007.gadā - par labāko basketbolisti.

Pērn piekto vietu balsojumā par labāko Eiropas jauno spēlētāju ieguva latvietis Dāvis Bertāns.

LETA/Foto: AFP/LETA