Jēkabsone-Žogota domā par atgriešanos Latvijā un ģimeni
Anete Jēkabsone-Žogota par turpmāko karjeru pēc WNBA sezonas ir pilnīgā neziņā.
Basketbols
2014. gada 30. aprīlis, 14:56

Jēkabsone-Žogota domā par atgriešanos Latvijā un ģimeni

Jauns.lv

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota pēc atgriešanās Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA) nopietni izvērtēs savu turpmāko karjeru, neizslēdzot iespēju arī atgriezties Latvijā, sportiste izteikusies intervijā žurnālam "Sporta Avīze".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jēkabsone-Žogota pēc atgriešanās WNBA nopietni izvērtēs savu turpmāko karjeru

Rīga, 30.apr., LETA.

Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK otrdien nosargāja valsts čempionu titulu, finālsērijā apspēlējot latvietes Elīnas Babkinas pārstāvēto Orenburgas "Nadežda" komandu. Latviete nespēlēja nevienā no turnīra pusfināla un fināla spēlēm, un viņas karjera UGMK rindās nu ir noslēgusies.

"No vienas puses, ir skumji komandu pamest, jo viss, ko sniedz šis klubs, patiešām ir visaugstākajā līmenī. Tajā pašā laikā es negribu arī pazaudēt sevi. Šī sezona man bija smaga, jo vairāk trenējos nekā spēlēju. Krievijas līgā praktiski nespēlēju vispār, bet FIBA Eirolīgā spēles ir vienreiz nedēļā," stāsta basketboliste. "Neuzticēšanās rezervistēm bija liela, izveidojās zināmas psiholoģiskas problēmas. Visu pārdomājot, nonācu pie pārliecības - varbūt tas nemaz nav slikti, ka man no šejienes jāaiziet. Varbūt daudzējādā ziņā būšu ieguvēja. Jo es vēl gribu izspēlēties. Apzinos, ka gadi iet uz priekšu un šīs varētu būt manas pēdējās sezonas, taču es pati to [spēlēt WNBA] vēlos. Pēc tam gribu domāt par ģimeni."

Pašlaik 30 gadus vecā Jēkabsone-Žogota arī iepriekšējās divās sezonās palīdzējusi UGMK komandai izcīnīt Krievijas čempionu titulu. Tāpat aprīļa pirmajā pusē UGMK piedalījās FIBA Eirolīgas finālturnīrā, kur ieņēma trešo vietu.

"Iespēja vēlreiz pamēģināt spēkus WNBA man ir atkal jauns izaicinājums. Pēc tam? Varbūt pienācis laiks atgriezties mājās. Varbūt nākamajā sezonā vēl kaut kur aizbraukšu spēlēt, varbūt - ne. Katrā ziņā, tas nebūs tā, ka par katru cenu," piebilst latviete. "Nepārdzīvošu un neķeršos pie pirmā piedāvājuma, bet vispirms nopietni apsvēršu, vai patiešām tas ir tas, ko vēlos. Sievietēm basketbola karjera nav tika gara kā vīriešiem. Ir arī svarīgākas lietas uz pasaules, kas seko pēc basketbola."

Jēkabsone-Žogota pievienosies divkārtējām līgas čempionēm Fīniksas "Mercury", ar kurām noslēgts līgums uz vienu sezonu. Jauno WNBA sezonu "Mercury" komanda uzsāks maija vidū.

Kad par Latvijas izlases galveno treneri atkal kļuva Ainars Zvirgzdiņš, aktualizējās Jēkabsones-Žogotas atgriešanās valstsvienībā, no kuras viņa jau savulaik aizgājusi, tomēr šīs vasaras aizņemtības dēļ tas nenotiks.

"Kas notiks tālāk, es šobrīd patiešām nezinu, taču varu godīgi pateikt - es jau sāku briest ģimenes dzīvei. Negribu neko plānot - tad jau redzēs, kā būs. Redzēs, kā jutīšos pēc Amerikas, kāda būs veselība, kādi nāks piedāvājumi un no kurienes," skaidro basketboliste. "Tad arī visu izvērtēšu un apsvēršu, vai gribu vēl spēlēt basketbolu. Jo mani nenormāli velk uz mājām. Nevaru sagaidīt, kad sākšu dzīvot normālu dzīvi - ģimenē, kā cilvēkam pienākas."

Jēkabsone-Žogota uzskata, ka atgriešanās izlasē uz, piemēram, nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīru kā savām atvadu sacensībām nebūtu godīga pret citām izlases spēlētājām, kuras par šo iespēju būs cīnījušās kvalifikācijas turnīrā.

Savukārt WNBA latviete vēlas pacīnīties par čempiones titulu, kas ir viņas galvenā motivācija, kāpēc teikts jāvārds šim izaicinājumam.

LETA/Foto: All Over Press