"Spurs" basketbolistus pēc izcīnītā NBA titula sveic 175 000 fanu. FOTO. VIDEO
Sanantonio "Spurs" komanda trešdien baržās mēroja ceļu pa upi, kuras krastos tai uzgavilēja 100 000 līdzjutēju.
Basketbols
2014. gada 19. jūnijs, 11:50

"Spurs" basketbolistus pēc izcīnītā NBA titula sveic 175 000 fanu. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

Šīgada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionus Sanantonio "Spurs" trešdien pilsētas ielās sveica 175 000 fanu.

Kā zināms, "Spurs" svētdien finālsērijas piektajā spēlē savā laukumā ar 104:87 apspēlēja iepriekšējo divu gadu līgas čempioni Maiami "Heat", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1.

Uzvarētāju svinībās savā pilsētā "Spurs" komanda trešdien baržās mēroja ceļu pa upi, kuras krastos tai uzgavilēja 100 000 līdzjutēju, bet pēc tam "Alamodome" arēnā svinībās piedalījās vēl 75 000 fanu.

"Iespētais pamazām "nosēžas", tomēr es to izbaudīšu visas vasaras garumā," līdzjutējus uzrunāja finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Kavi Leonards. "Līdz šim ir bijis grūti iemigt. Iepriekš domāju, ka pēc finālspēlēm beidzot varēšu izgulēties, taču nekā."

Daļa no faniem pie "Alamodome" arēnas sāka pulcēties jau piecas stundas pirms komandas ierašanās, spītējot karstajai dienai.

"Kopš iepriekšējā titula bija pagājis pārāk ilgs laiks - septiņi gadi. Tuvojoties manas karjeras beigām, šis ir bijis salds notikums. Mēs esam lieliska komanda ar lieliskiem cilvēkiem," pauda 17 sezonas NBA spēlējušais Tims Dankans, kurš pašlaik vēl neatklāj, vai laukumā atgriezīsies arī nākamajā sezonā.

"Visvairāk priecājamies par to, ka vēl pirms komandas biedriem mēs visi esam draugi," izcēla austrāliešu saspēles vadītājs Petijs Milss.

Kopumā Sanantonio klubs NBA čempionu godā celts piecas reizes - 1999., 2003., 2005., 2007. un nu arī 2014.gadā.

Savukārt "Heat" pirms iepriekšējo divu sezonu triumfiem čempionātā uzvarēja arī 2006.gadā.

Puisis ielec upē, lai nokļūtu tuvāk Tonijam Pārkeram - video:
"Spurs" līdzjutēji salutē basketbolistiem - video:
Sanantonio "Spurs" uzvaras parāde - video:

LETA/Foto: EPA/LETA