Lipmans: prasīt rezultātu no Beļavska jau nākamajā pasaules čempionātā būtu par agru
Latvijas hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans uzskata, ka Aleksandram Beļavskim nākamajā pasaules čempionātā būtu jāiepazīstas ar hokejistiem.
Hokejs
2014. gada 15. jūlijs, 19:56

Lipmans: prasīt rezultātu no Beļavska jau nākamajā pasaules čempionātā būtu par agru

Jauns.lv

Prasīt augstu rezultātu no jaunā Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Aleksandra Beļavska jau nākamā gada pasaules čempionātā Prāgā būtu par agru, uzskata Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Beļavskis par valstsvienības galveno treneri tika apstiprināts otrdien LHF valdes sēdē, bet otra potenciālā izlases trenera - slovāka Jūliusa Šuplera - kandidatūra tika noraidīta. Par līguma termiņu ar Beļavski LHF vienosies atsevišķi.

"Beļavska kandidatūra tika ļoti cītīgi izskatīta, uzdodot viņam daudz jautājumu. Es viņu zinu jau 20 gadus gan kā spēlētāju, gan kā treneri. Es ļoti ceru, ka ar viņa atnākšanu izlasē tajā viss vēl vairāk ies uz labo pusi," pēc trenera apstiprināšanas izteicās Lipmans. "Beļavskis ir inteliģents un zinošs cilvēks. Viņš man ir uzrādījis ļoti daudzus dokumentus, kas apliecina viņa kvalifikāciju un pieredzi."

Sagaidāms, ka viens no Beļavska palīgiem būs Kārlis Zirnis, kurš ar izlasi strādājis pēdējos trīs gadus. Tāpat jaunais galvenais treneris paralēli darbam valstsvienībā netrenēs nevienu klubu komandu.

"Būtu par agru no Beļavska prasīt rezultātu jau nākamā gada pasaules čempionātā. Viņam ir jāiepazīstas ar komandu, bet par visu tālāko runāsim vēlāk, kad redzēsim, kā sadarbība virzās. Esmu drošs, ka viņš strādās nopietni," skaidroja Lipmans. "Zirnis sevi šajos trīs gados ar izlasi ir ļoti labo pierādījis. Viņš ļoti labi kontaktējas ar puišiem, bet pie pārējā treneru korpusa vēl strādāsim. Ar Beļavski mums galvenais bija vienoties par amatu, bet par detaļām runāsim vēlāk. Man nepatīk cilvēki, kas uzreiz liek priekšā savus noteikumus. Par trenera samaksu gan jau esam vienojušies iepriekš."

Beļavskis maijā tika atbrīvots no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Baltkrievijas komandas Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik" galvenā trenera amata, kurā nostrādāja divas sezonas. Pirms tam Beļavskis pēc karjeras beigām kļuva par Umeo "Bjorkloven" komandas galveno treneri. Šīs vienības rindās viņš kā spēlētājs aizvadīja deviņas sezonas. Savukārt turpinājumā Beļavskis vadīja arī "Nykoping" komandu, bet vienu brīdi bija arī kādreizējā Latvijas izlases galvenā trenera Kurta Lindstrēma asistents.

Vēlāk Beļavskis trenēja Zviedrijas kluba "MoDo" U-20 vecuma jauniešu komandu, kā arī īsu brīdi vadīja Permas vienību "Molot-Prikamje", kas spēlē Krievijas Augstākajā līgā (VHL). Tomēr tad Beļavskis uz diviem gadiem atgriezās Zviedrijā, kur strādāja valsts pēc spēka otrajā līgā.

"Lai vai ko daudzi neteiktu par mūsu hokeja federāciju, pasaulē mūs vērtē ļoti augstu. Kad savulaik izlasi sāka vadīt Oļegs Znaroks, bija daudz negatīvu komentāru, bet viņš ir izaudzināts līdz Krievijas izlases līmenim. Mēs saviem puišiem uzticamies. Vēlamies, lai mūsu treneri progresē. Dzīve pierāda, ka mēs mākam šādu progresu panākt," izcēla Lipmans.

Pašlaik 50 gadus vecais Beļavskis Latvijas izlases rindās spēlējis sešos pasaules čempionātos. Kopumā Beļavskis Latvijas izlasē aizvadījis 104 spēles, guvis 47 vārtus un veicis 48 rezultatīvas piespēles.

Izlases pirmā kopā sanākšana būs novembrī.

Kā zināms, maijā aizvadītais pasaules čempionāts pie izlases stūres bija pēdējais kanādiešu speciālistam Tedam Nolanam.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA