Ernests Gulbis nemainīgi ieņem pasaules ranga 13.vietu
Šonedēļ Ernestam, gluži kā iepriekšējās divās nedēļās, starts sacensībās nav paredzēts.
Citi sporta veidi
2014. gada 21. jūlijs, 11:08

Ernests Gulbis nemainīgi ieņem pasaules ranga 13.vietu

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, saglabājis iepriekš ieņemto 13.pozīciju.

Gulbis labāko desmitniekā iekļuva pēc sekmīgā starta Francijas atklātajā čempionātā, tomēr pēc tam sekojošā zālāja sezona viņam nebija sekmīga, kas šajā laikā licis zaudēt trīs ranga pozīcijas.

Šonedēļ latvietim, gluži kā iepriekšējās divās nedēļās, starts sacensībās nav paredzēts.

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis nemainīgi ieņem desmito vietu. Viņš ir viens no pretendentiem dalībai sezonas noslēguma turnīrā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā par vienu vietu pakāpies vairs aktīvi nespēlējošais Andis Juška, kurš nu ieņem 718.pozīciju, bet cīņā par valsts trešās raketes godu pozīcijas nostiprinājis Miķelis Lībietis. Viņš pakāpies par vienu pozīciju uz 726.vietu, bet Mārtiņš Podžus nemainīgi atrodams 763.vietā. Savukārt Jānis Podžus pakāpies par vienu pozīciju un ieņem 880.vietu.

Vēl Deivids Jukša rangā ieņem 1472.vietu, Mārcis Garuts atrodams 1525.pozīcijā, bet nesen vienspēļu rangā debitējušais Artūrs Lazdiņš tagad ir 2172.vietā.

Ranga pirmajā desmitniekā notikusi viena rokāde.

Līderis kopš aizpagājušās nedēļas ir Vimbldonas čempionāta uzvarētājs Novāks Džokovičs no Serbijas, kurš aiz sevis tur spāni Rafaelu Nadalu. Savukārt labāko trijniekā trešo nedēļu ir atgriezies Vimbldonas čempionāta finālists Rodžers Federers no Šveices, kurš tik augstu rangā nebija bijis kopš pagājušā gada jūnija.

Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices ir ceturtais, bet viņam seko čehs Tomāšs Berdihs. Uz sesto vietu pakāpies spānis Davids Ferrers, kurš apsteidzis kanādieti Milošu Raoniču, bet astotais joprojām ir argentīnietis Huans Martins del Potro. Ranga devītā rakete ir bulgārs Grigors Dimitrovs, bet pirmo desmitnieku noslēdz brits Endijs Marejs.

Pagājušās nedēļas ATP turnīros Bogotā un Hamburgā uzvarēja Bernards Tomičs no Austrālijas un argentīniešu tenisists Leonardo Majers.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš joprojām atrodams 437.vietā, savukārt valsts otrais dubultspēļu numurs ir Lībietis, kurš atguvis trīs pozīcijas un nu ieņem 833.vietu.

Juška dubultspēļu rangā pašlaik ieņem 982.vietu, M.Podžus meklējams 998.pozīcijā, J.Podžus atrodams 1106.pozīcijā, Oskars Vaskis ir 1155.vietā, Jukša ieņem 1408.pozīciju, bet Krišjānis Stabiņš un Lazdiņš atrodas attiecīgi 1643. un 1726.vietā.

LETA/ Foto: AFP/LETA