Sandi Ozoliņu pie sevis grib gan Lipmans, gan Nolans
Lēgendārajam Latvijas hokeja aizsargam Sandim Ozoliņam netrūkst darba piedāvājumu, kas ļautu nepamest savu sporta veidu.
Hokejs
2014. gada 4. septembris, 12:54

Sandi Ozoliņu pie sevis grib gan Lipmans, gan Nolans

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans, komentējot Sanda Ozoliņa teikto, ka viņam piedāvājis kļūt par Latvijas izlases ģenerālmenedžeri, atzina, ka šādu piedāvājumu ir izteicis, taču neskatoties uz atteikumu jebkurā laikā ir gatavs to atkārtot.

Ozoliņš intervijā portālam "sportacentrs.com" atzinis, ka pēc paziņošanas par hokejista karjeras beigšanu saņēmis vairākus piedāvājumus darboties hokejā. Viņam piedāvāts ģenerālmenedžera amats valstsvienībā, kā arī kļūt par izlases bijušā galvenā trenera Teda Nolana palīgu Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Bufalo "Sabres". Taču izcilais hokejists atzīst, ka joprojām ir "pārdomu procesā" par to, ko darīt tālāk, tāpēc piedāvājumus noraidījis.

"Atteicos gan no viena, gan otra. Katram no šiem atteikumiem bija savi apstākļi. Nolanam es atbildēju, ka šobrīd nejūtos tam gatavs. Neesmu drošs, vai šobrīd būtu gatavs atgriezties ASV, strādāt un dzīvot tur. Lipmana gadījumā viena pieredze man jau ir bijusi, mūsu savstarpējās attiecības un uzticības faktors nav tāds, kā bija toreiz, līdz ar to es arī pieņēmu tādu lēmumu," portālam atklāja Ozoliņš.

Lipmans uzsvēra, ka viņam pēc sarunas ar Ozoliņu kļuvis skaidrs, ka bijušais izlases kapteinis vēl nav pieņēmis lēmumu, kurā lauciņā darboties. "Man radās sajūta, ka viņš uzreiz negrib atkal saistīties ar hokeju. Iespējams, pēc ilgajiem sportā pavadītajiem gadiem viņš grib pārtraukumu un no hokeja lietām, tā teikt, paiet malā. Taču es jebkurā brīdī, ja vien Sandim rastos tāda interese, būtu gatavs viņam atkal piedāvāt izlases ģenerālmenedžera amatu, jo izlasei tas būtu neatsverams labums," norādīja LHF vadītājs.

Ozoliņš reizi jau bijis šajā amatā, kad valstsvienības ģenerālmenedžera amatu pildīja 2011. gada pasaules čempionātā Slovākijā, kur izlases galvenais treneris bija Oļegs Znaroks. Taču pēc tam, kad valstsvienība bija spiesta cīnīties par vietas saglabāšanu elites grupā, izlases vadība no amatiem tika atbrīvota.

Ozoliņš 201. gada rudenī atgriezās valstsvienībā kā hokejists, palīdzot komandai izcīnīt ceļazīmi uz 2014. gada olimpiskajām spēlēm Sočos, kur viņš bija izlases kapteinis un Latvijas delegācijas karognesējs olimpiskajās spēlēs. Savukārt pēc sezonas beigām Rīgas "Dinamo" komandā Ozoliņš maija beigās paziņoja par hokejista karjeras beigšanu un iesaistīšanos politikā. Tomēr vēlāk viņš izlēma nestartēt 12. Saeimas vēlēšanās no "Latvijas attīstībai" saraksta un arī politikas gadījumā ieturēt pauzi.

Ozoliņš  15 sezonas spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur 1996.gadā ar Kolorādo "Avalanche" izcīnīja Stenlija kausu. Latvijā viņš atgriezās 2009.gadā, lai pievienotos Rīgas "Dinamo", kur nospēlēja četras sezonas.

Latvijas izlasē viņš ir piedalījies trīs olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos. Valstsvienībā viņš aizvadīja 40 spēles, kurās guva deviņus vārtus un atdeva 26 rezultatīvas piespēles.

BNS/Foto: Ieva Lūka/LETA