Citi sporta veidi
2014. gada 8. septembris, 11:02

Gulbis atkāpies uz pasaules ranga 13.vietu

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pēc sava starta ASV atklātajā čempionātā pirmdien publicētajā jaunākajā ATP pasaules rangā vienspēlēs zaudējis vienu pozīciju un tagad ieņem 13.vietu.

Gulbis ticis pie 2615 punktiem. Zemāk par 13.pozīciju rangā viņš nav atradies kopš maija beigām.

ASV atklātajā čempionātā Gulbis netika tālāk par otro kārtu, kad piekāpās savam treniņu partnerim Dominikam Tīmam no Austrijas. Pērn viņš šajās sacensībās zaudēja jau pirmajā kārtā.

Arī ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis atkāpies uz 13.pozīciju.

Šonedēļ augstākās raudzes sacensības nenorisināsies, toties tiks aizvadīti Deivisa kausa izcīņas mači. Gulbis gatavojas palīdzēt valsts izlasei Eiropas-Āfrikas zonas pirmās grupas duelī pret Austriju, kas risināsies Valmierā.

No citiem Latvijas tenisistiem ranga 710.vietā atrodas aktīvo karjeru noslēgušais Andis Juška, kurš atguvis sešas pozīcijas, bet valsts trešā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš zaudējis astoņas vietas un ieņem 748.pozīciju. Jānis Podžus noslīdējis uzreiz par 34 vietām uz 795.pozīciju, bet Deivids Jukša un Artūrs Lazdiņš atrodami attiecīgi 1677. un 2166.vietā.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Līderis kopš jūlija sākuma ir Novāks Džokovičs no Serbijas, kurš aiz sevis tur spāni Rafaelu Nadalu. Savukārt labāko trijnieku noslēdz Rodžers Federers no Šveices.

Stans Vavrinka no Šveices ir ceturtais, bet viņam seko spānis Davids Ferrers. Uz sesto vietu pakāpies čehs Tomāšs Berdihs, kurš apsteidzis Kanādas pārstāvi Milošu Raoniču, bet astotais tagad ir japānis Kei Nišikori, sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Pirmo desmitnieku tagad noslēdz bulgārs Grigors Dimitrovs un brits Endijs Marejs.

Nišikori pirmdien aizvadīs ASV atklātā čempionāta finālu, kurā tiksies ar Marinu Čiliču no Horvātijas. Viņš jaunākajā rangā pakāpies uz 12.vietu.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš pakāpies par piecām pozīcijām uz 424.vietu, savukārt valsts otrais dubultspēļu numurs joprojām ir Juška, kurš pēc trīs pozīciju zaudēšanas ieņem 983.vietu. Tikmēr dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podžus atrodami attiecīgi 1087. un 1089.pozīcijā.

Vēl Krišjānis Stabiņš ieņem 1212.vietu, Jukša atrodams 1370.pozīcijā, bet Rihards Emuliņš un Lazdiņš ieņem attiecīgi 1393. un 1658.vietu.

LETA