Basketbols
2015. gada 10. februāris, 14:58

Latvijas basketbolistes Putniņa un Vītola kārtas vērtīgākās Itālijas un Spānijas čempionātos

Jauns.lv

Latviešu basketbolistes Aija Putniņa un Kristīne Vītola kļuvušas par kārtas vērtīgākajām spēlētājām attiecīgi Itālijas un Spānijas augstāko līgu čempionātos.

Putniņa šādu atzinību izpelnījusies pēc tam, kad svētdien izcēlās ar "double-double" Itālijas augstākās līgas regulārā čempionāta mačā, palīdzot San Martino di Lupari "Fila" komandai izbraukumā ar 72:58 apspēlēt Orvjeto klubu "Ceprini".

Latviete laukumā pavadītajās 29 minūtēs guva 17 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas.

Putniņa iemeta tikai vienu no sešiem divpunktu metieniem, taču grozā raidīja 15 no 16 soda metieniem. Tāpat Putniņas rēķinā divi bloķēti metieni, divas piezīmes un desmit izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 33 efektivitātes punktiem.

Putniņa bija komandas rezultatīvākā basketboliste.

Šīs sezonas pirmo pusi Putniņa aizvadīja Ungārijas komandā Pēčas "Pinkk 424", bet Itālijā atgriezās gadu mijā.

"Fila" komanda A sērijas čempionāta kopvērtējumā pašlaik ieņem trešo vietu ar 12 uzvarām 17 spēlēs, kas ļauj atrasties izslēgšanas spēļu zonā.

Tikmēr Vītola par kārtas vērtīgāko spēlētāju nosaukta Spānijas augstākās līgas čempionātā, kad svētdien regulārā turnīra cīņā ar 25 gūtiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām tomēr neglāba viņas pārstāvēto Saragosas "Mann-Filter" vienību no zaudējuma ar 73:75 otrajā pagarinājumā pret Kaseresas "Al-Qazeres Extremadura" basketbolistēm.

Vītola šajā duelī laukumā pavadīja 40 minūtes, kuru laikā realizēja sešus no 14 divpunktu metieniem un 13 no 16 soda metieniem. Tāpat latvietes rēķinā arī desmit atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, trīs personiskās piezīmes un desmit izprovocēti noteikumu pārkāpumi. Šāds sniegums Vītolai ļāva tikt pie 32 efektivitātes punktiem, kas bija labākais rādītājs šajā mačā.

Vītola bija arī šīs cīņas rezultatīvākā basketboliste.

Šo sezonu latviete iesāka ar lielisku sniegumu, taču tad nācās izlaist aptuveni divus mēnešus augšdelma kaula lūzuma dēļ.

"Mann-Filter" komanda Spānijas čempionāta kopvērtējumā ar piecām uzvarām 18 spēlēs atrodas 12.pozīcijā. Pēc regulārā čempionāta izslēgšanas spēļu turnīrā piedalīsies tikai četras spēcīgākās komandas. Līgā startējošo klubu skaits šosezon palielinājies no 12 līdz 14.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA