Gulbja neveiksmes turpinās. Dubaijā divos setos zaudē Istominam
Gulbis, kurš pasaules rangā pašlaik atrodams 14.vietā, Dubaijas turnīrā bija izlikts ar piekto numuru.
Citi sporta veidi
2015. gada 23. februāris, 16:17

Gulbja neveiksmes turpinās. Dubaijā divos setos zaudē Istominam

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis Dubaijas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā pirmdien ar 5-7, 2-6 piekāpās Uzbekistānas pārstāvim Denisam Istominam, ciešot jau septīto neveiksmi pēc kārtas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ja pirmdien ATP rangā Gulbis pirmoreiz kopš pērnā jūnija ATP rangā atkrita zemāk par 13.vietu, jau tagad ir skaidrs, ka nākamajā nedēļā viņš pasaules rangā nebūs augstāk par 15.pozīciju.

Spēcīga vēja apstākļos notikušo maču Gulbis iesāka veiksmīgi, jau otrajā geimā laužot Istomina servi un panākot 2-0. Tiesa, jau nākamajā geimā Uzbekistānas tenisists pamanījās tikt pie divām breikbumbām, taču latvietis veiksmīgi tās atspēlēja. Pirmā seta otrā puse Gulbim gan bija ļoti neveiksmīga. Sestajā geimā viņš bija ļoti tuvu tam, lai otro reizi lauztu sāncenša servi un nokļūtu geima attālumā no uzvarēta seta, taču nespēja izmantot nevienu no abām iegūtajām breikbumbām, bet pēc tam smagā cīņā Istomins lauza latvieša servi un panāca 4-4.

Nākamajā geimā Gulbis pamanījās ar divām dubultkļūdām un bez nevienas uzvarētas izspēles vēlreiz zaudēt savu servi un jau pats nokļuva viena zaudēta geima attālumā no seta beigām. Kaut desmito geimu Gulbis pie Istomina serves vēl uzvarēja, nākamajā viņš atkal nespēja noslēgt ar uzvaru savas serves geimu un rezultāts jau kļuva 5-6. Otro iespēju izservēt setu jau Istomins izmantoja ļoti pārliecinoši, gūstot panākumu ar 7-5.

Arī otrā seta ievadā Gulbim servēšana sagādāja ļoti lielas problēmas un pirmā geima beigās viņš pieļāva divas dubultkļūdas pēc kārtas, uzreiz zaudējot savu servi un nokļūstot iedzinējos ar 0-1, turklāt tobrīd jau bija rimušās vēja brāzmas. Kaut nākamajā geimā Gulbis ieguva vienu breikbumbu, to viņš nespēja izmantot, bet līdz seta beigām ieķerties mačā latvietim tā arī neizdevās - septītajā geimā viņš vēlreiz zaudēja savu servi, bet Istomins triumfēja ar 6-2.

Gulbis, kurš pasaules rangā pašlaik atrodams 14.vietā, Dubaijas turnīrā bija izlikts ar piekto numuru, kamēr viņa pretinieks Istomins pašlaik ATP rangā ir 65.pozīcijā.

Abi tenisisti iepriekš savā starpā bija tikušies trīs reizes, divās no tām pārākam esot latvietim. Abu sportistu pagājušā spēkošanās notika pērnā gada februārī, kad Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā Gulbis bija pārāks ar 6-4, 7-6 (7:4).

Istomina karjeras rekords ATP rangā ir 33.vieta, kas sasniegta 2012.gada vasarā, bet šosezon viņam nav pārāk veicies, jo devītajā mačā tika gūta vien trešā uzvara. Pašlaik 28 gadus vecais Uzbekistānas tenisists savas karjeras laikā ne reizi nav triumfējis ATP raudzes turnīrā.

Kā zināms, pats Gulbis gan tagad zaudējis jau piecās spēlēs šogad, bet kopumā viņš cietis jau septiņus zaudējumus pēc kārtas. Pagājušajā nedēļā latvietis piedalījās Marseļas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, kur otrās kārtas mačā ar 3-6, 4-6 zaudēja mājiniekam Žeremī Šardī, līdz ar to noliekot turnīra uzvarētāja pilnvaras un pirmdien viņš pirmoreiz kopš pērnā jūnija ATP rangā atkrita zemāk par 13.vietu. Ja Gulbja neveiksmīgais sezonas sākums ievilksies, sagaidāms, ka viņš strauji zaudēs iegūtās pozīcijas ATP rangā.

Otrajā kārtā Istomins tiksies ar ukraini Serhiju Stahovski vai Lukāšu Rosolu no Čehijas. Savukārt ceturtdaļfinālā pretī var stāties ar ceturto numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs, kamēr pusfinālā - pasaules pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs.

Ar otro numuru šajā turnīrā izlikts titulētais šveicietis Rodžers Federers.

Līdz šim Gulbis Dubaijas turnīrā bija piedalījies tikai vienu reizi - 2011.gadā viņš cieta neveiksmi jau otrajā kārtā.

Pirms gada Gulbis šajā laikā spēlēja Akapulko "ATP World Tour 500" sērijas turnīrā, kur tika līdz ceturtdaļfinālam, tāpēc viņam šoreiz bija jāaizstāv 90 ranga punkti, kas neizdevās un latvietis turnīru noslēdza bez ranga punktiem.

LETA/Foto: EPA/LETA