Hokejs
2015. gada 4. marts, 10:05

Ķēniņam -1; "Canucks" pārliecinošs zaudējums. VIDEO

Jauns.lv

Latviešu uzbrucējs Ronalds Ķēniņš otrdien izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, neglābjot viņa pārstāvēto Vankūveras "Canucks" no zaudējuma savā laukumā ar 2:6 (0:3, 2:1, 0:2) pret Sanhosē "Sharks".

Jau pirmo astoņu mača minūšu laikā "Sharks" hokejisti guva trīs vārtus, taču otrā perioda ievadā divi zviedra Henrika Sedīna vārti ļāva "Canucks" vienībai rezultāta starpību samazināt līdz minimumam. Tiesa, mača turpinājumā vārtus guva tikai viesi, "Sharks" hokejistiem Vankūveras kluba vārtos raidot trīs bezatbildes ripas.

Ķēniņš šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 18 sekundes, veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem, izpildot trīs spēka paņēmienus un dueli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Ronalda Ķēniņa spēka paņēmiens - video:

Anti Niemi atvaira bīstamu Ronalda Ķēniņa metienu - video:

Mača interesantākie momenti - video:

Aizvadīto 15 maču laikā Ķēniņš, kurš nedēļas nogalē kļuva 24 gadus vecs, guvis trīs vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles, izpelnoties pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Ķēniņš aizvada savu pirmo sezonu Ziemeļamerikā, kur 36 spēlēs AHL turnīrā bija guvis piecus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Šajā laikā viņš iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Ķēniņš kļuvis par ceturto Latvijas izlases spēlētāju, kurš spēlējis "Canucks" komandā. Iepriekš šīs vienības sastāvā laukumā devušies uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargi Artūrs Irbe un Pēteris Skudra. Tāpat viens no "Canucks" leģendārākajiem spēlētājiem vēsturē ir latviešu izcelsmes Kanādas hokejists Harolds Šnepsts.

Ķēniņš aizpagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar "Canucks", taču pagājušo sezonu viņš pavadīja, izīrēts savai iepriekšējo gadu komandai Cīrihes "ZSC Lions", ar kuru kļuva par Šveices čempionu.

Tikmēr kārtējo neveiksmi piedzīvojusi pašlaik savainotā latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL pastarīte Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 0:3 (0:1, 0:2, 0:0) piekāpās Tampabejas "Lightning" komandai.

Lielisku maču aizvadīja "Lightning" komandas krievu vārtsargs Andrejs Vasiļevskis, kurš atvairīja visus 28 "Sabres" hokejistu metienus, pirmo reizi kādā no NHL spēlēm atstājot savus vārtus neieņemtus. Talantīgais Krievijas hokejists tika nosaukts par šīs cīņas pirmo zvaigzni. Kā zināms, Vasiļevskis ir tiešais konkurents latvietim Kristeram Gudļevskim, kurš šobrīd spēlē "Lightning" fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Šajā mačā debiju Bufalo kluba vārtos piedzīvoja zviedru vārtsargs Andešs Lindbēks, kurš tika galā ar 32 no 35 "Lightning" metieniem.

Girgensons šajā mačā savainojuma dēļ nepiedalījās, taču aptuveni nedēļas laikā latvietis varētu atgriezties laukumā.

Mača interesantākie momenti - video:

"Canucks" vienība nākamo maču aizvadīs ceturtdien, kad izbraukumā mērosies spēkiem ar Arizonas "Coyotes", bet "Sabres" piektdien viesu laukumā spēkosies ar Otavas "Senators".

"Canucks" vienība ar 75 punktiem 63 spēlēs ieņem otro vietu Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā, kas dod sesto vietu Rietumu konferencē, bet "Sabres" pēc 64 aizvadītiem mačiem ar 43 punktiem stabili ir vājākā komanda Atlantijas divīzijā, kā arī ieņem noslēdzošo 16.vietu arī Austrumu konferencē. Arī visas līgas kopvērtējumā tā pašlaik ir pēdējā.

LETA/Foto: Reuters/Scanpix