Šteinbergas 17 punkti palīdz Zvirgzdiņa trenētajai "Royal Castors Braine" sasniegt Eiropas kausa finālu
Anete Šteinberga šogad varētu būt viena no Latvijas sieviešu basketbola izlases līderēm garajā galā.
Basketbols
2015. gada 6. marts, 10:11

Šteinbergas 17 punkti palīdz Zvirgzdiņa trenētajai "Royal Castors Braine" sasniegt Eiropas kausa finālu

Jauns.lv

Latviešu basketboliste Anete Šteinberga ceturtdien guva 17 punktus FIBA Eiropas kausa izcīņas pusfināla atbildes spēlē, palīdzot Beļģijas čempionvienībai "Royal Castors Braine", ko trenē Ainars Zvirgzdiņš, sasniegt titula cīņas.

"Royal Castors Braine" savā laukumā ar 78:65 (24:15, 19:15, 20:19, 15:16) pieveica Turcijas klubu Stambulas IUBGD.

Šteinberga laukumā aizvadīja 32 minūtes, realizējot septiņus no 11 izpildītajiem divpunktu metieniem un trīs no pieciem soda metieniem, bet netrāpīja vienīgo tālmetiena mēģinājumu. Tāpat latviete izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus un pati nopelnīja četras piezīmes.

Tikpat punktus uzvarētāju rindās iemeta arī Kima Mestdāga.

Abu komandu pirmajā mačā "Royal Castors Braine" izbraukumā uzvarēja ar 77:73, līdz ar to summā tika gūts panākums ar 155:138.

Finālā Beļģijas spēcīgākā komanda tiksies ar Francijas komandu Lilles Villeneuve d'Ascq", kas pašlaik vietējā čempionāta kopvērtējumā ieņem trešo vietu. Finālspēles gaidāmas 19. un 26. martā.

Kā zināms, apakšgrupu turnīrā "Royal Castors Braine" komanda uzvarēja visos sešos mačos, bet papildrādītāji Beļģijas klubam deva pirmo vietu turnīra pirmajā posmā. Turpinājumā astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 148:126 tika pieveikta Ardēnu "Flammes Carolo" vienība no Francijas, bet ceturtdaļfinālā divu spēļu summā ar 154:153 tika apspēlēta Turcijas komanda "Mersin BB".

Iepriekš šosezon "Royal Castors Braine" komandā neilgu laiku spēlēja arī Zane Eglīte, aizstājot savainoto saspēles vadītāju Maržoriju Karpro.

"Royal Castors Braine" šosezon piedzīvo savu debiju šāda līmeņa turnīrā.

Kā ziņots, Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvētā Francijas komanda "Basket Landes", kā arī Ungārijas vienība Pēčas "Pinkk 424", ko tobrīd pārstāvēja Aija Putniņa, apakšgrupu turnīrā spēlēja vienā grupā, tomēr neviena no latviešu pārstāvētajām komandām neiekļuva izslēgšanas cīņās.

Kopumā turnīrā piedalījās 31 komanda, un tās pēc reģionālā principa bija sadalītas divās konferencēs. Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas mačiem kvalificējās katras grupas divas labākās komandas. Turpinājumā katrā izslēgšanas turnīra kārtā risināsies cīņa divu spēļu summā.

Iepriekšējās divās sezonās šajā turnīrā triumfēja Krievijas komanda Maskavas "Dinamo", kas šosezon nespēja pārvarēt grupu turnīru. Zīmīgi, ka pirmoreiz pašreizējā turnīra formāta laikā sacensību ceturtdaļfinālu nesasniedza neviena Krievijas vienība.

LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA