foto: imago images/Sven Simon
Vairākums nobalsojis "par" - Krievijas un Baltkrievijas paukotājiem ļauj atgriezties sacensībās
Ilustratīvs foto
Citi sporta veidi
2023. gada 12. marts, 18:05

Vairākums nobalsojis "par" - Krievijas un Baltkrievijas paukotājiem ļauj atgriezties sacensībās

Jauns.lv/LETA

Latvijas Paukošanas federācija (LPF) piektdien notikušajā Starptautiskās Paukošanas federācijas (FIE) ārkārtas kongresā balsoja pret atļauju Krievijas un Baltkrievijas pārstāvjiem atgriezties sacensībās, informēja LPF.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Balsojumā par atļauju Krievijas un Baltkrievijas sportistiem atgriezties sacensībās lēmums tika pieņemts ar 89 balsīm par, 46 pret, līdzīgi balsīm sadaloties arī balsojumos par abu valstu komandu un amatpersonu statusu. Ukrainas Paukošanas federācijas priekšlikums veikt izmaiņas kongresa dienas kārtībā un neizskatīt šo jautājumu neguva nepieciešamo trīs ceturtdaļu kongresa dalībnieku atbalstu.

LPF informē, ka tā balsojusi pret atļauju Krievijas un Baltkrievijas sportistiem, komandām un amatpersonām piedalīties sacensībās. Pieņemtais lēmums gan nenozīmējot tūlītēju šo valstu atgriešanos sacensību apritē, jo tajā ir piebilde, ka tas var tikt grozīts atbilstoši Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) rekomendācijām, kā arī sportistiem jāievēro strikta neitralitāte un jāatbilst kritērijiem.

LPF ģenerālsekretāre Baiba Brandule atzīst, ka šāds iznākums nav pārsteigums, jo FIE sastāvā ir 156 nacionālas federācijas un Āfrikas un Dienvidamerikas kontinentos nav uztraukuma par karu Eiropā. Tāpat arī nepieciešams ņemt vērā Krievijas joprojām lielo ietekmi šajā organizācijā.

"Paukošanai, it sevišķi Eiropā, šis lēmums ir ļoti graujošs. Krievijas agresijas sākumā 2022.gadā Eiropas čempionātā Novisadā notika masveida Krievijas komandas boikots, situācija nav mainījusies, tāpēc man grūti iedomāties, kā sacensības varētu normāli norisināties ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību. Gaidīsim SOK turpmākos lēmumus, kas vēl varētu ieviest korekcijas. Arī Ukraina ir iesniegusi sūdzību FIE Ētikas komisijā, tā kā juridiskā cīņa turpinās," LPF citē Brandules teikto.

Latvijas sportisti šobrīd gatavojas junioru un kadetu pasaules čempionātam Bulgārijā, kas norisināsies aprīļa sākumā, un uz šīm sacensībām vēl 10.marta kongresa lēmums nav attiecināms.

Tēmas