"Ventspils" basketbolisti nonāk vairs tikai vienas uzvaras attālumā no LBL fināla
Lielisku spēli "Ventspils" rindās aizvadīja Māris Gulbis, kura kontā - 26 punkti.
Basketbols
2015. gada 2. maijs, 21:55

"Ventspils" basketbolisti nonāk vairs tikai vienas uzvaras attālumā no LBL fināla

Jauns.lv

Pašreizējie valsts čempioni "Ventspils" sestdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) fināla.

Pusfināla sērijas otrajā mačā "Ventspils" tikai mača izskaņā panāca izšķirošo pārsvaru un izbraukumā ar 88:81 (25:20, 22:29, 20:17, 21:15) apspēlēja "Jēkabpili", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2-0.

Lielisku spēli "Ventspils" rindās aizvadīja Māris Gulbis, kuram 26 punkti, bet pa 11 pievienoja Trojs Bārnīss un Artis Ate. Tikmēr "Jēkabpils" sastāvā 24 punktus iemeta Rinalds Sirsniņš, kamēr 19 punktus iemeta Maikls Bērvels, kuram arī 11 atlēkušās bumbas.

Lai gan mājiniekiem no Jēkabpils pirmās ceturtdaļas gaitā izdevās izvirzīties vadībā ar 14:9, vadību pēc tam pārņēma "Ventspils", dažu minūšu laikā panākot jau 25:18 sev par labu. Nākamajā ceturksnī gan "Jēkabpils" deficītu atspēlēja, pirmā puslaika izskaņā izvirzoties vadībā ar 46:39, bet pirmo puslaiku mājiniekiem izdevās noslēgt ar divu punktu pārsvaru (49:47).

Komandas arī otrajā puslaikā turpināja cīnīties punkts punktā, vadībā nokļūstot te vienam, te otram klubam. Tiesa, ceturtās ceturtdaļas viducī "Jēkabpils" vienībai nebija sekmīgi vairāki uzbrukumi, turklāt tās basketbolisti pieļāva vairākas kļūdas, kas "Ventspilij" ļāva izvirzīties vadībā jau ar 88:75. Šis arī bija dueļa izšķirošais lūzuma punkts, lai gan "Jēkabpils" par katru cenu metās atspēlēties un piespieda pretiniekus vairākkārt kļūdīties, taču spēles likteni tas vairs neizmainīja.

Jau vēstīts, ka trešdien sērijas pirmajā mačā "Ventspils" savā laukumā bija pārāki ar 79:68.

Šīs sērijas trešais duelis otrdien atkal notiks Ventspilī. Šis var būt arī pēdējais mačs šajā pusfinālā.

"Ventspils" kļuva par šīs sezonas LBL regulārā čempionāta uzvarētāju, 18 spēlēs tiekot pie 15 uzvarām, kamēr pagājušās sezonas bronzas medaļniece "Jēkabpils" ar 17 panākumiem 31 mačā bija piektā.

Kā regulārā čempionāta uzvarētājiem ventspilniekiem nevajadzēja sacensties izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā, kamēr "Jēkabpils" tajā spraigā sērijā ar 3-2 apspēlēja "Jūrmalas"/"Fēniksa" basketbolistus, lai gan sērijas gaitā atradās vadībā ar 2-0.

"Ventspils" un "Jēkabpils" jau pērn tikās LBL izslēgšanas spēlēs, kad spraigā cīņā uzvaru ar 3-2 izcīnīja Kurzemes komanda, kas pēcāk kļuva arī par Latvijas čempioni.

Šosezon abas vienības savā starpā tikušās divas reizes, abos gadījumos uzvaru izcīnot "Ventspils" basketbolistiem - 91:68 un 86:76.

Savukārt otrā pusfināla sērijā valsts vicečempione "VEF Rīga" ceturtdien pirmajā mačā pagarinājumā ar 73:68 pieveica "Liepāja"/"Triobet" basketbolistus. Šīs sērijas otrā spēle notiks svētdien Liepājā.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempiones titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

LETA/ Foto: bkventspils.lv