foto: imago images/foto2press
Rīgā bāzētais Ukrainas basketbola klubs "Prometey" gatavošanos jaunajai sezonai plāno sākt augusta beigās
Slobožanskas "Prometey" līdzjutēji,
Basketbols
2022. gada 9. augusts, 15:43

Rīgā bāzētais Ukrainas basketbola klubs "Prometey" gatavošanos jaunajai sezonai plāno sākt augusta beigās

Jauns.lv/LETA

Gaidāmajā sezonā Rīgā bāzētais Ukrainas basketbols klubs Slobožanskas "Prometey" gatavošanos jaunajai sezonai plāno sākt augusta beigās, apstiprināja kluba preses dienesta vadītāja Aļina Jakovenko.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ukrainas klubs "Prometey" nākamsezon spēlēs Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) un bāzēsies Rīgā, kur aizvadīs ULEB Eirokausa mačus. LIBL mačus "Prometey" aizvadīs "Rimi" Olimpiskajā centrā, bet ULEB Eirokausa spēles norisināsies "Arēnā Rīga".

Tie komandas spēlētāji, kuri šobrīd nav nacionālo izlašu sastāvos, gatavošanos Rīgā jaunajai sezonai sāks mēneša beigās, apmēram no 23. līdz 25. augustam. Savukārt spēlētāji, kuri ir nacionālajās izlasēs, un galvenais treneris Ronens Gincburgs, kurš vada Čehijas valstsvienību, "Prometey" rindas papildinās pēc Eiropas čempionāta, kas šogad norisināsies no 1. līdz 18. septembrim.

"Prometey" sastāvā šobrīd ir Deniss Lukašovs, Iļja Sidorovs, Oleksandrs Ļipovijs, Vjačeslavs Petrovs, Isufs Sanons, Džaiens Klevens, Ivans Tkačenko, Dastins Hogs, Keilebs Agada, Ondržejs Balvīns, Deivids Džons Kendijs un Dalenta Džemerels Stīvenss. Ukrainas izlases sastāvā sastāvā šobrīd ir Lukašovs, Sidorovs, Tkačenko un Sanons, savukārt Čehijas rindās ir Balvīns.

Tāpat komandas rīcībā ir vairāki jaunie spēlētāji, kuri pievienosies pamatsastāvam treniņos. Gatavošanās periodā ar viņiem strādās treneri Oleksandrs Paščenko, Vadims Matjukevičs un fiziskās sagatavotības treneris Oleksandrs Medvids.

Kluba sieviešu komanda gaidāmajā sezonā neplāno spēlēt kādā no turnīriem.

Krievijas iebrukuma brīdī Ukrainā 24. februārī klubs bija Ukrainas Superlīgas līderis.