Basketbols
2022. gada 22. jūlijs, 16:13

Valmieras basketbola komandu vadīs lietuvietis Keršis; valdei pievienojas brāļi Bertāni

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbola komandu "Valmiera Glass"/Vidzemes Augstskola nākamajā sezonā vadīs Lietuvas treneris Toms Keršis, tika paziņots piektdien notikušajā preses konferencē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikmēr kluba valdei pievienojušies Dāvis un Dairis Bertāni.

Keršis iepriekšējā sezonā vadīja "Šiauliai" sieviešu komandu Baltijas līgas turnīrā, bet pirms darba Šauļos viņš strādāja Tartu Universitātes klubā, atbildot par jauniešu attīstību. Tāpat 45 gadus vecais Keršis vadījis Kauņas "Žalgiris" dublieru komandu un bijis pie stūres Lietuvas reģionālās līgas komandai.

Viens no viņa audzēkņiem ir Nacionālās basketbola asociācijā (NBA) Detroitas "Pistons" spēlētājs Deivids Sirvīdis. Basketbolista karjeras laikā Keršis pēc koledžas absolvēšanas spēlēja Lietuvā, Vācijā un Francijā.

"Uzskatu, ka manas basketbola kompetences labi sakrīt ar kluba jauno izvēlēto ceļu. Saprotu, ka var būt nepieciešams zināms laiks, lai pielāgotos viens otram. Var paiet laiks, kamēr puiši pielāgojas spēles stilam un arī pats jūtos ērti, taču tas notiks. Ticu, ka kluba vadība, treneru korpuss un spēlētāji ar laiku spēs būt pietiekami saliedēti, lai virzītu klubu pareizajā virzienā," klubs citē Kerša teikto.

Komandas valdes sastāvu papildina brāļi Dāvis un Dairis Bertāni. Viņi atzīmēja, ka prioritāte būs jaunie spēlētāji un to izaugsme. 

"Liels prieks, ka arī "Valmieras stikla šķiedra" ar jauno sezonu pilnvērtīgi atgriežas atbalstīt kā klubu, tā arī basketbola skolu finansiāli. Tas jau iepriekš ir bijis liels un labs pamats kā jaunatnes basketbolam, tā arī lielajai komandai. Varbūt pagājušajā gadā nedaudz no mūsu vīzijas novirzījāmies, taču ar šīm jaunajām pārmaiņām atgriežamies pie tā, ka mūsu prioritāte ir "Bertānu Valmieras basketbola skola". Arī sastāva komplektēšana ir saistīta ar šo skolu, jo lielajā komandā iesaistīsim tieši skolas audzēkņus," par kluba mērķiem un vīziju sacīja komandas ģenerālmenedžeris Roberts Zeile.

Valmieras klubs arī nākamajā sezonā piedalīsies Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā. Komandas sastāvs vēl tiek komplektēts, taču Zeile atklāja, ka komandai ir līgums ar pieciem spēlētājiem. To skaitā ir Niks Salenieks, Kristers Elksnītis, Ričards Greitāns, Valters Vēveris, kā arī Edgars Kaufmanis, kurš atgriezies mājās no leģionāra gaitām Itālijā.

"Viņi atbilst mūsu vīzijai. Plānojam veidot sastāvu ar spēlētājiem līdz 24 gadu vecumam. Šeit viņi var iegūt platformu un pēc labas sezonas doties pelnīt lielus līgumus. Trūkstošās vietas centīsimies aizpildīt savādāk. Varbūt tas būs kāds leģionārs vai pieredzējis spēlētājs, kas var palīdzēt komandai. Mērķis gan ir veidot komandu ļoti jaunu, lai basketbols būtu interesants, agresīvs un ātrs," atklāja Zeile.

Treniņus Valmieras klubs sāks nākamajā nedēļā. Tajos piedalīsies spēlētāji, kuriem ir aktīvs līgums, kā arī talantīgākie spēlētāji no "Bertānu Valmieras basketbola skolas". Izslēgti no treniņiem gan netiks arī valmierieši, kas nākamajā sezonā, iespējams, spēlēs citur.

"Treniņos pievienosies arī Jānis Kaufmanis, Viktors Iļjins, Ervīns Jonāts un citi spēlētāji, kam nav aktīva līguma ar klubu. Skatīsimies - varbūt kāds no viņiem iederas mūsu sastāvā. Katrā ziņā, palīdzēsim katram no viņiem individuāli sagatavoties savai sezonai. Kārtīgs Valmieras basketbols - uzsāksim visu kopā," pauda Zeile.

Valmierieši aizvadītajā sezonā Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā ar astoņām uzvarām 25 mačos ieņēma desmito vietu, bet Latvijas čempionātā ceturtdaļfinālā ar 2-3 nācās atzīt "Latvijas Universitātes" komandas pārākumu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās