foto: Jānis Līgats/Optibet virslīga
"Valmiera" pārspēj "Super Nova" futbolistus un turpina uzvaru sēriju
Valmieras futbolisti atzīmē vārtu guvumu.
Futbols
2022. gada 18. jūnijs, 15:59

"Valmiera" pārspēj "Super Nova" futbolistus un turpina uzvaru sēriju

Jauns.lv / LETA

"Valmieras" futbolisti sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 17.kārtas spēlē izcīnīja uzvaru, gūstot 13.panākumu pēc kārtas.

Valmierieši savā laukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Salaspils "Super Nova" futbolistus.

Laukuma saimnieki, tuvojoties pirmā puslaika izskaņai, turpināja vairāk un vairāk uzbrukt uz pretinieku vārtiem, taču viesu komandas vārtsargu izdevās pārspēt vien 61. minūtē, kad bumbu "Super Nova" vārtos pēc Masaki Muratas piespēles raidīja Daisuke Jokota.

81.minūtē "Super Nova" pieļāva kļūdu pie saviem vārtiem, un pēc pārtvertas piespēles vārtus guva Raimonds Krollis, taču tie netika ieskaitīti aizmugures dēļ.  

Pirmajā savstarpējā komandu spēlē šosezon pārāki bija valmierieši, uzvarot ar 5:1.

Sakrāto brīdinājumu dēļ valmieriešiem šajā mačā bija jāiztiek bez pussarga Ivana Želizko, bet pretiniekiem talkā nevarēja nākt Vladimirs Stepanovs.

Sestdien plkst.16 "Riga" Tukuma pilsētas stadionā viesosies pie "Tukums 2000"/"Telms" komandas, bet plkst.18 RFS savā laukumā uzņems "Liepāju".

Piektdien kārtas ievadā "Daugavpils" 13 minūtēs guva trīs vārtus un ar 3:2 uzvarēja "Metta" komandu, bet, Brīsam Tutū gūstot trīs vārtus, "Auda" mājinieces statusā "Skonto" stadionā ar rezultātu 5:0 uzvarēja Jūrmalas "Spartaka" futbolistus.

Turnīra tabulas galvgalī ar 44 punktiem 17 mačos ir "Valmiera", bet 38 punkti ir RFS. 35 punktus 16 dueļos sakrājusi "Liepāja", bet aiz pirmā trijnieka ir "Riga" ar 34 punktiem. Piektajā vietā ar 24 punktiem 16 cīņās ir "Auda", bet aiz tās ar 18 punktiem ierindojas "Daugavpils". 13 punkti 17 cīņās ir "Metta", 11 punkti 15 dueļos ir "Tukums 2000"/"Telms" komandai, astoņus punktus 15 cīņās sakrājis "Spartaks", kamēr pieci punkti 17 mačos ir "Super Nova" vienībai.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.