foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Elvis Merzļikins pirmoreiz satiek brāļa mazo meitiņu
Elvis ar mazo radinieci.
Sporta zvaigznes
2022. gada 24. maijs, 04:43

Elvis Merzļikins pirmoreiz satiek brāļa mazo meitiņu

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Latvijas ledus hokeja izlases vārtsargu, NHL kluba Kolumbusas "Blue Jackets" spēlētāju Elvi Merzļikinu (28) uz pasaules čempionātu hokejā lidostā pavadīja tuvinieki.

Pandēmijas ierobežojumu dēļ NHL latviešu zvaigzne pērn Latvijā neieradās, un, tā kā sportistam bija gaidāms ģimenes pieaugums, viņš izlēma palikt Amerikā un nepievienoties Latvijas izlasei.

Nu Elvja un viņa sievas Aleksandras dēls Nokss Matīss ir paaudzies, un Merzļikins deva jāvārdu stāvēšanai Latvijas valstsvienības vārtos Tamperē notiekošajā pasaules čempionātā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Dodoties uz pasaules čempionātu, Elvis Merzļikins bija lieliskā noskaņojumā.

“Uz čempionātu veiksmei līdzi man ir sievas dāvinātais krustiņš ar iniciāļiem, viņas vārdu un mūsu sunīša vārdu. Kad sieva šo krustiņu dāvināja, mums vēl nebija dēla. Tas ir tādā kā mazā grāmatiņā, un to vadāju līdzi uz katru izbraukuma spēli,” žurnālam "Kas Jauns" pirms izbraukšanas uz Somiju pastāstīja Elvis Merzļikins, kas Latvijā ieradās viens, bez ģimenes, un laiku pirms pasaules čempionāta pavadīja, apraugot savus tuviniekus. Vecākais brālis Renārs ar ģimeni un Elvja bērnības draugs Matīss Mazurenko bija atbraukuši arī uz Rīgas lidostu, hokejistu pavadot uz Tamperi.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Latviešu vārtsargu Elvi Merzļikinu lidostā silti pavadīja bērnības draugs Matīss Mazurenko, brālis Renārs ar sievu Tatjanu, mazo meitu Paulu un vecāko meitu Nikolu, kura ir NHL zvaigznes krustmeita.

“Īpašākās emocijas, ierodoties Latvijā, man bija pirmā tikšanās ar brāļa Renāra un viņa sievas Tatjanas mazo meitiņu Paulu. Līdz šim biju viņu redzējis un runājies tikai videozvanos. Bija ļoti patīkami satikt un iepazīties ar mazo cilvēciņu, paņemt rokās, sajust viņu. Mums ar brāli bērniem ir tikai divu mēnešu vecuma starpība [Paula dzimusi 2021. gada 13. jūnijā, bet Nokss Matīss – 20. augustā – KJ]. Ir sajūta, ka tas ir gandrīz viens un tas pats bērns, tikai viens ir puika un otrs – meitenīte. Pauliņa gan nu jau staigā, bet Nokss vēl nestaigā. Par šo satikšanos ar savējiem ļoti priecājos, un tuviniekiem savedu veselu čemodānu dāvanu,” pastāstīja Elvis Merzļikins.

Rosība hokeja fanu teltī pie "Arēnas Rīga", kad Latvija spēkojas ar ASV

gallery icon
39

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!