2022. gada 16. maijs, 08:03

"Penguins" septītās spēles papildlaikā piedzīvo zaudējumu Ņujorkā un noslēdz NHL sezonu

Jauns.lv / LETA

Pitsburgas "Penguins" komanda svētdien piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas izšķirošajā mačā un Latvijas uzbrucējam Teodoram Bļugeram pavērusies iespēja pievienoties Latvijas izlasei Somijā notiekošajā pasaules čempionātā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Penguins" viesos ar rezultātu 3:4 (1:1, 2:1, 0:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Ņujorkas "Rangers" un Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām zaudēja ar 3-4.

Mača astotajā minūtē pretuzbrukumu ar izgājienu divatā pret vienu aizsargu ar precīzu metienu noslēdza Kriss Kreiders, bet 69 sekundes pirms perioda beigām Dentons Heinens vairākumā iebakstīja ripu vārtos un panāca 1:1.

foto: AP/Scanpix
Tristans Džarijs atgriezās "Penguins" vārtos pēc traumas izdziedēšanas.

Otrā perioda vidū Džeiks Gencels vairākumā pasita ar kāju ripu uz augšu un ar nūju iemeta to vārtos, panākot jau 2:1 viesu labā. Minūti vēlāk K'Andrē Millers izdarīja metienu, ripai no "Penguins" hokejista slidas nonākot vārtos, bet 18.minūtē Evans Rodrigess mazākumā aizslidoja pretuzbrukumā un pārspēja Igoru Šestjorkinu, atjaunodams viesiem vadību.

Nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Mika Zibanežāds ar metienu no iemetienu apļa panāca 3:3, bet papildlaika piektajā minūtē Artēmijs Panarins vairākumā izmantoja situāciju, kurā bija aizsegts viesu vārtsarga Tristena Džerija skats, un raidīja ripu mērķī - 4:3.

Zibanežāds maču noslēdza ar trīs rezultativitātes punktiem.

Džerijam šī bija pirmā spēle pēc mēneša pārtraukuma. Tāpat pēc viena mača izlaišanas laukumā atgriezās "Penguins" kapteinis Sidnijs Krosbijs, taču ar to nebija gana, lai pitsburgieši iekļūtu nākamajā kārtā.

"Penguins" sērijā bija vadībā ar 3-1, taču trīs zaudējumi pēc kārtas lika noslēgt sezonu.

Bļugers svētdienu uz ledus pavadīja 16 minūtes un 45 sekundes, no tām trīs minūtes un 30 sekundes mazākumā. Latvijas uzbrucējs divreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja četros no septiņiem iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Stenlija kausa izcīņā Bļugers septiņos mačos atzīmējās ar vienu rezultatīvu piespēli un neitrālu lietderības koeficientu, bet regulārajā turnīrā savā ceturtajā NHL sezonā viņš 65 cīņās guva deviņus vārtus, atdeva 19 rezultatīvas piespēles un iekrāja pozitīvu lietderību +12.

"Penguins" izslēgšanas turnīrā spēlēja 16.sezonu pēc kārtas, kas ir garākā aktīvā sērija Ziemeļamerikas profesionālajā sportā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās