Hokejs
2022. gada 4. maijs, 09:15

Bļugers un "Penguins" Stenlija kausa izcīņu sāk ar uzvaru trešajā pagarinājumā

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņu sāka ar uzvaru trešajā pagarinājumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Penguins" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (0:1, 3:2, 0:0, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers", sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Bļugers uz ledus bija 21 minūti un trīs sekundes, kuru laikā nopelnīja divu minūšu noraidījumu, trīs reizes meta pa vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus, uzvarēja 11 no 15 iemetienos un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

foto: AP/Scanpix
Uzvaras nesošos vārtus trešā pagarinājumā piektajā minūtē guva Jevgēņijs Malkins (centrā).

Pirmajā trešdaļā vadībā izvirzījās mājinieki, vārtus vairākumā pēc Bļugera noraidījuma gūstot Edamam Foksam. Savukārt otrā perioda ievadā "Rangers" pārsvaru dubultoja Endrū Kops.

Otrās trešdaļas turpinājumā divus vārtus guva Džeiks Gencels, kuram abos vārtos asistēja Sidnijs Krosbijs un Briens Rasts, un panāca neizšķirtu. Mača 38.minūtē Ņujorkas komandu vēlreiz vadībā izvirzīja Kriss Kraiders, taču "Penguins" vajadzēja nedaudz vairāk kā minūti, lai atkal panāktu neizšķirtu, šoreiz precīzam esot Rastam.

Noslēdzošajā trešdaļā vārti netika gūti un uzvaras nesošos vārtus trešā pagarinājumā piektajā minūtē guva Jevgēņijs Malkins.

"Penguins" vārtus sargāja Keisijs Desmits un Luiss Domingess, katram attiecīgi atvairot 48 un 17 pretinieku metienus, kamēr "Rangers" vārtsargs Igors Šestrjorkins tika galā ar 79 metieniem pa viņa sargātajiem vārtiem.

Sērijas otrā spēle tiks aizvadīta ceturtdien, mājinieku lomā atkal esot "Rangers" hokejistiem.