Latvijas izlases basketboliste Šteinberga pievienojas spēcīgajam Krievijas klubam "Čevakata"
Anetes Šteinergas komanda pērn Krievijas čempionātā izcīnīja piekto vietu.
Basketbols
2015. gada 9. jūnijs, 16:15

Latvijas izlases basketboliste Šteinberga pievienojas spēcīgajam Krievijas klubam "Čevakata"

Jauns.lv

Latvijas izlases basketboliste Anete Šteinberga parakstījusi līgumu ar Krievijas komandu Vologdas "Čevakata", savā mājaslapā informēja pats klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas uzbrucēja aizvadītajā sezonā cīnījās Beļģijas komandā "Royal Castors Braine" bijušā un valstsvienības galvenā trenera Ainara Zvirgzdiņa vadībā. Zīmīgi, ka līdz ar Šteinbergas pāriešanu uz Krievijas komandu notikusi sava veida apmaiņa, jo pirms tam no "Čevakata" kluba uz Beļģijas čempionvienību devās Anastasija Logunova.

Kā zināms, latviešu pārstāvētā "Royal Castors Braine" aprīļa beigās otro gadu pēc kārtas triumfēja Beļģijas čempionātā.

Zīmīgi, ka nacionālajās sacensībās "Royal Castors Braine" komanda šosezon uzvarēja visās 34 spēlēs, ieskaitot izslēgšanas mačus. Aprīļa sākumā komanda triumfēja Beļģijas kausa izcīņā, bet Eiropas kausā vienība cieta vien divas neveiksmes, tiekot pie vicečempiones titula.

Spēlējot "Royal Castors Braine" Eiropas kausa izcīņā, Šteinberga vidēji mačā guva 14,3 punktus un izcīnīja 6,1 atlēkušo bumbu.

Savukārt "Čevakata" aizvadītajā regulārajā sezonā ar izcīnītām septiņām uzvarām 18 spēlēs Krievijas čempionāta kopvērtējumā ierindojās sestajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā kārtā. Taču cīņā par piekto vietu Vologdas klubs triumfēja, kļūstot par piekto labāko komandu aizvadītajā sezonā.

Tāpat Krievijas čempionātā piedalījās arī Anete Jēkabsone-Žogota, kas kopā ar Kurskas "Dinamo", kuru trenē Latvijas speciālisti Gundars Vētra, Mārtiņš Zībarts un Ēriks Visockis, izcīnīja trešo vietu.

Beļģijā sportiste aizvadīja divas sezonas, bet pirms tam Latvijas basketboliste cīnījās Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) "C-USA" konferences Teksasas Universitātes Elpaso komandā "UTEP Miners".

Kā zināms, Latvijas basketbolistes otrdienas rītā izlidoja uz Eiropas čempionātu, kas no ceturtdienas risināsies Ungārijā un Rumānijā.

Latvijas izlase ielozēta C apakšgrupā un aizvadīs četras spēles četrās dienās. Pirmajā mačā tā 11.jūnijā plkst.17.30 pēc Latvijas laika sacentīsies ar Serbiju, nākamajās divās dienās tajos pat laikos gaidāmas cīņas arī ar Horvātiju un Lielbritāniju, bet noslēdzošais mačs 14.jūnijā plkst.20 būs pret Krieviju.

LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA