Hokejs
2021. gada 27. novembris, 09:23

Merzļikins atvaira 39 metienus un turpina krāt uzvaras; panākumi arī Girgensona un Bļugera klubiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atvairīja 39 pretinieku metienus, palīdzot Kolumbusas "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru.

Kolumbusas "Blue Jackets" mājas spēlē ar 4:2 (1:1, 1:1, 2:0) uzvarēja Vankūveras "Canucks", gūstot trešo uzvaru pēc kārtas.

Merzļikins spēles laikā atvairīja 39 no 41 pretinieku metiena un tika atzīts par spēles trešo zvaigzni.

foto: USA Today Sports
Komandas biedri sveic Elvi Merzļikinu ar izcīnīto uzvaru.

"Blue Jackets" rindās ar diviem rezultativitātes punktiem, gūstot vārtus un atdodot, rezultatīvu piespēli izcēlās Gustavs Nīkvists, bet pa vienam vārtu guvumam Maksam Domi, Džekam Roslovičam un Adamam Bokvistam.

Merzļikins šosezon komandas vārtus ir sargājis 12 spēlēs, kurās izcīnītas deviņas uzvaras, un vidēji ielaidis 2,41 ripu, atvairot 92,9% metienu.

Citā spēlē Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) izcīnīja minimālu uzvaru pār Ņujorkas "Islanders", svinot panākumu piektajā spēlē pēc kārtas.

Bļugers laukumā bija 16 minūtes un 52 sekundes, no kurām divas minūtes un 12 sekundes spēlēja mazākumā. Uz ledus pavadītajā laikā viņš vienu reizi bloķēja pretinieku metienu, vienu reizi meta pa vārtiem un uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem, spēles beigās sakrājot neitrālu lietderības koeficientu.

Vienīgos vārtus spēles 37.minūtē guva Kasperi Kapanens, kurš pēc Sidnija Krosbija un Džeika Gencela piespēlēm, raidīja ripu vārtos.

"Penguins" vārtsargs Tristans Džerijs atvairīja 25 pretinieku metienus, bet Ņujorkas vienības vārtsargs Iļja Sorokins tika galā ar 29 metieniem pa viņa sargātajiem vārtiem.

Savukārt Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" mājas spēlē ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) pieveica Monreālas "Canadiens", pārtraucot četru neveiksmju sēriju.

Girgensons laukumā bija 15 minūtes un piecas sekundes, no kurām minūti un 16 sekundes pavadīja vairākumā, bet minūti un 32 sekundes spēlēja mazākumā. Viņš arī trīs reizes meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu, uzvarēja deviņos no 16 iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bufalo vienībā ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Teidžs Tompsons, kuram tika spēles pirmās zvaigznes gods, bet Viktors Ūlofsons un Džefs Skiners atdeva pa divām rezultatīvām piespēlēm.

Vienīgos vārtus "Canadiens" labā guva Džošs Andersons.

Turpretī Rūdolfa Balcera Sanhosē "Sharks" mājās ar 1:4 (1:2, 0:2, 0:0) atzina Toronto "Maple Leafs" pārākumu.

Balcers laukumā bija 13 minūtes un 55 sekundes, no kurā piecas sekundes spēlēja vairākumā, bet 47 sekundes mazākumā. Uz ledus pavadītajā laikā viņš izpildīja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu, divas reizes atdeva pretiniekiem ripu un noslēdza spēli ar lietderības koeficientu -2.

Vienīgos vārtus "Sharks" labā guva Niks Bonino.

Toronto vienībā ar vieniem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Viljams Nīlanders un Džons Tavaress.