Citi sporta veidi
2021. gada 25. oktobris, 09:29

Ķīna tūkstošiem cilvēku piemēro karantīnas režīmu pirms Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv / LETA

Desmitiem tūkstošiem cilvēku Ķīnas ziemeļos piemērots stingrs karantīnas režīms, varasiestādēm cenšoties izskaust koronavīrusa uzliesmojumu pirms tuvojošām Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Arī Ķīnas galvaspilsētas iedzīvotājiem ieteikts nepamest pilsētu, ja vien tam nav nopietns iemesls, taču starppilsētu sabiedriskais transports turpina kursēt.

Ķīna pirmdien ziņoja par 39 jauniem Covid-19 gadījumiem, līdz ar to aizvadītās nedēļas laikā šajā uzliesmojumā, ko izraisījis vīrusa delta paveids, saslimuši jau vairāk nekā 100 cilvēki.

foto: REUTERS/SCANPIX
Cilvēki Pekinā, Ķīnā.

Salīdzinot ar citām vietām pasaulē, saslimušo skaits Ķīnā pašreiz ir ļoti mazs, bet Ķīnas stratēģija ir pilnībā izskaust koronavīrusu, nevis sadzīvot ar to, un varasiestādes ir apņēmušās to izdarīt līdz ziemas olimpiskajām spēlēm, līdz kurām palikušas aptuveni 100 dienas.

Jaunā karantīnas režīma ietvaros Pekinā noslēgti vairāki dzīvojamie kompleksi, un svētdien tika uz nenoteiktu laiku atlikts Pekinas maratons, kurā bija plānojuši piedalīties 30 000 cilvēku.

Pekinas varasiestādes aicinājušas cilvēkus izvairīties no nevajadzīgas ceļošanas un pulcēšanās.

Cilvēkiem, kas iebrauc Pekinā no reģioniem ar Covid-19 gadījumiem, jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests.

Amatpersonas brīdinājušas, ka saslimušo skaits var pieaugt, jo tiks paplašināta testēšana saistībā ar uzliesmojumu, kas saistīts ar iekšzemes tūristu grupu, kas ceļoja pa Ķīnu.

Varasiestādes svētdien apturēja tūrisma braucienus starp provincēm piecos apgabalos, kuros konstatēti Covid-19 gadījumi, tostarp Pekinā.

Lielākā daļa inficēšanās gadījumu ir konstatēti Ķīnas ziemeļos, kur 11 provincēs sākta masu testēšana.

Iekšējā Mongolijā vienā no apgabaliem stingrs karantīnas režīms piemērots aptuveni 35 000 cilvēku, tostarp tūristiem. Vairākās pilsētās, tostarp Gaņsu provinces galvaspilsētā un vairākās Iekšējās Mongolijas daļās apturēta autobusu un taksometru satiksme un slēgti tūrisma objekti.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās