foto: REUTERS/SCANPIX
Vingrotājs savās neveiksmēs vaino Covid-19 pozitīvu konkurentu un organizatoru rīcību
Īrijas labākais vingrotājs Rijs Maklenagens arī Tokijas olimpiskajās spēlēs piedzīvoja neveiksmi vingrojumā uz zirgā.
Citi sporta veidi
2021. gada 21. oktobris, 14:26

Vingrotājs savās neveiksmēs vaino Covid-19 pozitīvu konkurentu un organizatoru rīcību

Jauns.lv

Īrijas labākais vingrotājs Rijs Maklenagens daudziem par pārsteigumu nespēja kvalificēties pasaules čempionāta fināla sacensībām, tomēr tajā primāri saskatījis organizatoru vainu.

2019. gada pasaules čempionāta bronzas medaļnieks vingrošanas zirga disciplīnā arī šogad Japānas pilsētā Kitakjušu bija ieradies ar visaugstākajiem mērķiem, tomēr viņam sacensības jau beidzās priekšsacīkstēs, kad viņam paslīdēja roka.

Kā vēsta “Irish Times”, Rija Makelagena roka paslīdēja pēc tam, kad pasaules čempionāta organizatori pusotras stundas garumā bija dezinficējuši vingrošanas zirgu. Tik skrupulozai tīrīšanai par iemeslu bija kāda pirms īru sportista startējušā vingrotāja pozitīvais Covid-19 tests. Noprotams, ka pēc ilgstošās dezinfekcijas zirgs nebija gana labi noslaucīts, un Makelagens šī iemesla dēļ esot paslīdējis.

Rezultātā viens no sacensību favorītiem bija spiests samierināties ar necilo 19. vietu un vietu neiekļūšanu finālā.

“Esmu sadrūmis, jo gatavojos līdz brīdim, kamēr man pateica, ka tiks tīrīts zirgs. Pagāja pusotra stunda līdz es drīkstēju startēt. Kāds konkurents bija saņēmis pozitīvu testu, bet man tagad jādodas mājās un atliek vien cerēt, ka nevienā citā pasaules čempionātā nekas tāds nenotiks.”

Rijam Maklenagenam šī nav pirmā reize, kad Japānā piedzīvotas nedienas ar zirgu. Pirms pāris mēnešiem Tokijas olimpisko spēļu laikā arī viņam neizdevās noturēties zirga mugurā un gadījās nokrist, kāpēc bija jāsamierinās ar septīto pozīciju.