foto: Latvijas futbola federācija
Latvijas U-17 futbola izlase Covid-19 dēļ atceltās spēles aizvadīs mēneša beigās
Latvijas U-17 vīriešu futbola izlase.
Futbols
2021. gada 15. oktobris, 19:52

Latvijas U-17 futbola izlase Covid-19 dēļ atceltās spēles aizvadīs mēneša beigās

Jauns.lv / LETA

Latvijas U-17 vīriešu futbola izlase, kas septembra beigās Covid-19 uzliesmojuma dēļ izstājās no Eiropas čempionāta kvalifikācijas, tomēr varēs aizvadīt divas nenotikušās cīņas, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Latvijas U-17 izlasē, kas Jelgavā uzsāka 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas turnīru, tika konstatēti četri saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Turpmāka komandas dalība sacensībās, ņemot vērā veselības riskus dalībniekiem, bija neiespējama. Tāpēc izlase paredzētajās 26. un 29.septembra spēlēs pret Zviedriju un Lietuvu laukumā nedevās.

Šie mači Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā tiks aizvadīti mēneša beigās. Vispirms Latvija 28.augustā tiksies ar Zviedriju, bet trīs dienas vēlāk būs mačs ar Lietuvu.

Šajā grupā visas trīs spēles aizvadījusi tikai Čehijai, kurai ir septiņi punkti. Zviedrija divos mačos tika pie četriem punktiem, bet Latvija savā vienīgajā duelī un Lietuva abās aizvadītajās cīņās palika bešā.

Pirmajā spēlē Jurģa Pučinska vadītā komanda ar 0:1 zaudēja vienaudžiem no Čehijas.

Atlases turnīra elites kārtai kvalificēsies grupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī vēl četras no trešo pozīciju ieguvējām, kurām būs labākie rezultāti mačos pret savas apakšgrupas divām labākajām komandām. Kopumā līdz novembra sākumam tiks izspēlēti 13 kvalifikācijas kārtas turnīri.

Elites kārtas turnīrā nākamā gada martā sacentīsies 32 izlases, sadalot 15 ceļazīmes uz finālturnīru, kas maijā risināsies Izraēlā.