Hokejs
2021. gada 9. oktobris, 16:37

Ķēniņš gūst vārtus uzvarā pār Punnenova pārstāvēto "Tigers"

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš piektdien guva vārtus "Lausanne" uzvarā viesos Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē.

Ķēniņš un "Lausanne" viesos ar 4:3 (0:0, 3:1, 1:2) pārspēja latviešu pārstāvēto Langnavas "Tigers".

Ķēniņš otrā perioda otrās minūtes izskaņā guva spēles pirmos vārtus pēc Kristofa Berči un Tima Bozona piespēlēm.

Latvijas uzbrucējs spēlēja 18 minūtes un 19 sekundes, no kurām pusminūti - vairākumā. Viņš piecreiz meta pa vārtiem, kas bija labākais rādītājs visu mača dalībnieku vidū, un tika pie +/- rādītāja +2.

Bozons ar trim (0+3) rezultativitātes punktiem kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Mājinieku rindās šoreiz laukumā nedevās neviens no latviešu spēlētājiem, vārtsargam Ivaram Punnenovam paliekot uz rezervistu soliņa. Viņa konkurents uz vietu vārtos Roberts Maiers atvairīja 24 no 28 pretinieku metieniem.

Zaudējumu viesos cieta "Bern" vienība ar Kasparu Daugaviņu ierindā, kas ar 2:3 (0:1, 1:1, 1:1) piekāpās "Ambri-Piotta" komandai.

Daugaviņš uz ledus pavadīja 19 minūtes un septiņas sekundes, vairāk nekā divas minūtes spēlējot vairākumā un vairāk nekā minūti - mazākumā. Uzbrucējs četrreiz meta pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, kas nebeidzās ar vārtu zaudēšanu, un uzvarēja sešos no astoņiem iemetieniem.

Zaudējumu izbraukumā piedzīvoja arī uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Šveices vicečempione Ženēvas "Servette", kas ar 2:4 (0:1, 1:2, 1:1) piekāpās Rapersvīles "Jona Lakers" komandai.

Smirnovs laukumā pavadīja desmit minūtes un 38 sekundes, minūti un 45 sekundes spēlējot vairākumā. Viņš divreiz meta pa vārtiem un uzvarēja vienā no trim iemetieniem.

Smons laukumā bija tikai piecas minūtes un 34 sekundes, taču laukumu pameta ar +/- rādītāju +1.

Mājiniekiem trīs (1+2) rezultativitātes punktus sakrāja Romans Červenka.

Turnīra tabulā "Lausanne" ar 14 punktiem desmit spēles - devītā, "Bern" ar 13 punktiem 12 cīņās ir desmitā, "Servette" ar deviņiem punktiem 12 mačos ieņem 12.vietu, bet "Tigers" ar tādu pašu bilanci ir pēdējā vietā 13 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.