foto: ZUMAPRESS.com
Smirnovs gūst vārtus zaudējumā Šveices čempionātā; Ķēniņam divas rezultatīvas piespēles uzvarā
Ronalds Ķēniņš.
Hokejs
2021. gada 3. oktobris, 12:49

Smirnovs gūst vārtus zaudējumā Šveices čempionātā; Ķēniņam divas rezultatīvas piespēles uzvarā

LETA

Latvijas uzbrucējs Deniss Smirnovs sestdien guva savus sezonas pirmos vārtus Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē, taču Ženēvas "Servette" hokejisti mājās piedzīvoja sagrāvi, kamēr citā spēlē uzbrucējam Ronaldam Ķēniņam tika divas rezultatīvas piespēles "Lausanne" uzvarā viesos.

Pamatīgu zaudējumu piedzīvoja Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Šveices vicečempione Ženēvas "Servette", kas savā laukumā ar 4:10 (0:1, 3:3, 1:6) piekāpās "Ambri-Piotta" komandai.

Smirnovs vārtus guva 25.minūtē, pielabojot no zilās līnijas mesto ripu un samazinot deficītu rezultātā līdz 1:2. Deviņās minūtēs un 23 sekundēs laukumā viņš divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un dueli noslēdza ar +/- rādītāju -2. Smons laukumā bija septiņas minūtes un septiņas sekundes un laukumu pameta ar +/- rādītāju -1.

Mājiniekiem pa trim rezultativitātes punktiem sakrāja Sami Vatanens (2+1) un Henriks Tēmerness (0+3). Viesiem piecus rezultativitātes punktus guva Inti Pestoni (4+1) un Dominiks Cvergers (1+4), bet četrus (0+4) - Janiks Burrens.

Ķēniņš un "Lausanne" viesos ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pārspēja "Lugano".

Ķēniņš rezultatīvi asistēja Timam Bozonam mača pirmo vārtu guvumā 17.minūtē un pēdējos vārtos Lukasam Frikam 42.minūtē. Lukass ar trim (1+2) punktiem kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Latvijas uzbrucējs spēlēja 16 minūtes un deviņas sekundes, divreiz meta pa vārtiem, zaudēja divos iemetienos un tika pie +/- rādītāja +2.

Citā spēlē vairāku latviešu pārstāvētā Langnavas "Tigers" viesos ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:2) atzina NL jaunpienācējas "Ajoie" pārākumu.

Vienīgais no Latvijas hokejistiem pieteikumā bija vārtsargs Ivars Punnenovs, kurš atvairīja 20 no 23 pretinieku metieniem.

Visbeidzot minimālu uzvaru svinēja "Bern" vienība ar Kasparu Daugaviņu ierindā, kas izbraukumā ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Cīrihes "Lions" komandu.

Daugaviņš uz ledus pavadīja 17 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un zaudēja vienīgajā iemetienā.

Turnīra tabulā "Bern" ar 13 punktiem 11 cīņās ir devītā, "Lausanne" ar 11 punktiem deviņās spēles - desmitā, "Servette" ar deviņiem punktiem desmit mačos ieņem 12.vietu, bet "Tigers" ar tikpat punktiem 11 cīņās ir pēdējā vietā 13 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.