foto: Ann-Dee Lamour/SIPA/Scanpix
Bez Latvijas līdzdalības notikušajā Eiropas kausā 3x3 basketbolā uzvar Serbijas un Spānijas komandas
Serbijas un Spānijas izlases.
Basketbols
2021. gada 14. septembris, 10:49

Bez Latvijas līdzdalības notikušajā Eiropas kausā 3x3 basketbolā uzvar Serbijas un Spānijas komandas

Jauns.lv / LETA

Serbijas vīriešu 3x3 basketbola izlase un Spānijas sieviešu valstsvienība svētdien izcīnīja uzvaras Eiropas kausā, kas tika aizvadīts iepriekšējā nedēļas nogalē Parīzē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Eifeļa torņa pakājē Serbijas izlase ieguva trešo 3x3 Eiropas kausa titulu, finālā pārspējot Lietuvas izlasi ar rezultātu 20:14. Tokijas olimpisko spēļu bronzas medaļnieku komandā pārliecinoši spēlēja Mihailo Vasičs un  Mirsolavs Pašajličs, katram gūstot astoņus punktus uzvarā pār Lietuvas vienību.

26 gadus vecais Pašajličs tika nosaukts par turnīra vērtīgāko spēlētāju, arī sakrājot visvairāk rezultatīvo piespēļu starp meistarsacīkšu dalībniekiem. Turnīra labākais punktu guvējs bija polis Pšemislavs Zamojskis, bet labākais atlēkušajās bumbās bija lietuvietis Aurēlijs Pukelis.

Sieviešu turnīrā spānietes finālā ar 16:12 pārspēja Vācijas izlasi. Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Spānijas izlases spēlētāja Sandra Igueravide, kura arī bija labākā spēlētāja gūtajos punktos.

Labākā spēlētāja atlēkušajās bumbās bija vāciete Sonja Greinahere. Turnīra labāko spēlētāju komandu papildināja francūziete Marija Ieva Pažē, kas palīdzēja Francijai izcīnīt bronzas medaļu vairāk nekā 2000 fanu priekšā.

Tālmetienu sacensībās pirmo vietu izcīnīja Arvins Slagters (Nīderlande), otrajā vietā bija Anna Olhovika (Ukraina), bet trešajā vietā Kamile Nacickaite (Lietuva).

Latvijas izlases šajās finālsacensībās nebija pārstāvētas