foto: Publicitātes foto
Piecas dienas pēc cīņas mirusi pusaudžu boksere
Meksikas boksere Žanete Zakarija Zapata mūžībā devusies jau 18 gadu vecumā.
Sporta zvaigznes
2021. gada 3. septembris, 15:23

Piecas dienas pēc cīņas mirusi pusaudžu boksere

Jauns.lv

Ar traģēdiju noslēgusies kāda sieviešu profesionālā boksa cīņa Kanādas pilsētā Monreālā. Piecas dienas pēc nonākšanas bezsamaņā dzīvība izdzisa 18 gadus vecajai Žanetei Zakarijai Zapatai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sestdien Kanādā, Kvebekas provinces lielākajā pilsētā Monreālā notika “GVM Gala International” boksa sacensības, kurās viena no cīņām bija pusvidējā svarā (no 64 līdz 69 kilogramiem) starp mājinieci Mariju Pēru Hulē un Meksikas sportisti Žanetu Zakariju Zapatu.

Cīņas ceturtajā raundā pēc 31 gadu vecās Hulē veiksmīga sitiena ar kreiso roku no apakšas un labā āķa Zapata zaudēja spēju orientēties un mača tiesnesis piešķīra tehnisko nokautu. Pēc spēcīgo sitienu kombinācijas 18 gadus vecā meksikāniete sāka dīvaini raustīties un mirkli vēlāk pavisam zaudēja samaņu. Nekavējoties piesteidzās mediķi un boksere tika nogādāta slimnīcā.

Naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika pasākuma rīkotāji pavēstīja, ka Zapata vairāk nekā piecas dienas pēc cīņas slimnīcā ir mirusi. "Ar lielām skumjām un sāpē mēs uzzinājām no viņas ģimenes pārstāvja, ka Žanete Zakarija Zapata aizgāja mūžībā šopēcpusdienā pulksten 15.45," teikts paziņojumā.
"”Visa Groupe Yvon Michel” komanda ārkārtīgi pārdzīvo par šo sāpīgo paziņojumu," teikts promouteru paziņojumā, kurā izteikta arī līdzjūtība bokseres ģimenei.

Arī Zapatas pretiniece liktenīgajā cīņā Hulē sociālajos tīklos paudusi nožēlu par notikušo: "Boksā ir daudz riska un briesmu, tomēr tas ir mūsu darbs, mūsu aizraušanās. Nekad mūžos mans nodoms nebūtu nopietni savainot pretinieku."

Zapatas bokseres karjerā šī bija sestā cīņā, no kurām divās izdevās uzvarēt. Savukārt Hulē šī bija piektā cīņa kā profesionālei un ceturtā uzvara.