foto: AFP/Scanpix
"Superizplatītāju pasākums" - apkopoti dati par Covid-19 gadījumiem futbola čempionāta finālspēlē
Finālmaču klātienē stadionā 11. jūlijā apmeklēja aptuveni 67 tūkstoši cilvēku.
Futbols
2021. gada 21. augusts, 20:05

"Superizplatītāju pasākums" - apkopoti dati par Covid-19 gadījumiem futbola čempionāta finālspēlē

Jauns.lv

Piektdien apkopoti dati par Covid-19 saslimstības gadījumiem jūlijā notikušā Eiropas futbola čempionāta finālspēlē, kad spēkiem mērojās Anglijas un Itālijas futbolisti. Kā raksta CNN, dati liecina, ka šis bijis "superizplatītāju pasākums".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Anglijas Sabiedrības veselības aģentūra paziņojusi, ka Vemblija stadionā finālspēles maču apmeklējuši, iespējams, 2295 Covid-19 pozitīvi cilvēki, bet vēl 3404 personas varētu būt inficējušās tieši stadiona apmeklējuma laikā.

"Euro 2020 bija superizplatītāju pasākums," raksta laikraksts "The Times".

Finālmaču, kurā čempiontitulu izcīnīja Itālijas futbola izlase, klātienē stadionā 11. jūlijā apmeklēja aptuveni 67 tūkstoši cilvēku.

foto: ZUMAPRESS.com
Finālmaču klātienē stadionā 11. jūlijā apmeklēja aptuveni 67 tūkstoši cilvēku.

Tomēr, kā norāda veselības amatpersonas, Eiropas futbola čempionāta fināls Londonā bijis unikāls notikums, tāpēc esot maz ticams, ka šāda veida "superizplatītāju pasākumi" varētu atkārtoties.

Lielbritānijā Covid-19 pandēmijas laikā ir notikuši vēl vairāki lieli sporta pasākumi, tomēr tajos nav novērota tik liela vīrusa izplatība. Piemēram, pirmās formulas Lielās balvas izcīņa Silverstounā jūlijā trīs dienu laikā pulcēja 350 000 cilvēku, bet tur reģistrēti 585 Covid-19 saslimšanas gadījumi.

Itālijas izlase Eiropas čempionāta finālā Londonā uzvar Anglijas futbolistus

Anglijas un Itālijas futbola izlašu spēlē svētdien Eiropas čempionāta finālā Londonā pēcspēles sitienos Itālija uzvarēja Angliju. Itālija pārspēja Angliju ar ...

gallery icon
40

No šiem gadījumiem 343 cilvēki, visticamāk, bija saslimuši vēl pirms ierašanās pasākuma vietā, bet pārējie varētu būt inficējušies tieši sacensību laikā.

Savukārt Vimbldonas tenisa čempionātā, kuru divu nedēļu laikā apmeklēja aptuveni 300 000 cilvēku, tika reģistrēts 881 saslimšanas gadījums.

"Mēs esam pierādījuši, ka varam droši atsākt masu sporta un kultūras pasākumus, taču ir svarīgi, lai cilvēki būtu piesardzīgi, ļoti pārpildītās vietās," sacīja Lielbritānijas kultūras ministrs Olivers Daudens. "Lai mēs šosezon varētu rīkot futbola spēles, teātra izrādes un koncertus ar skatītājiem, es aicinu sporta, mūzikas un kultūras cienītājus vakcinēties, jo tas ir drošākais veids, kā mēs varam panākt, ka lieli pasākumi atkal norisinās pilnā jaudā."

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās