foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Embīds un "76ers" vienojas par četru gadu līguma pagarinājumu 196 miljonu ASV dolāru vērtībā
Basketbols
2021. gada 17. augusts, 19:54

Embīds un "76ers" vienojas par četru gadu līguma pagarinājumu 196 miljonu ASV dolāru vērtībā

Jauns.lv / LETA

Džoels Embīds un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Filadelfijas "76ers" ir vienojušies par četru gadu līguma pagarinājumu 196 miljonu ASV dolāru vērtībā, otrdien ziņots līgas tīmekļa vietnē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Embīds četros gados saņems 196 miljonus dolāru (167 miljoni eiro), savā "Twitter" kontā ziņo "The Athletic" basketbola apskatnieks Šems Šaranja.

Tas nozīmē, ka Embīds kopā ar "76ers" paliks līdz 2026..2027.gada sezonas beigām.

Tiek ziņots, ka līguma pagarinājums garantē Embīdam 261 miljonu dolāru (222 miljoni eiro), jo pēdējās divās sezonās saskaņā ar pašreizējā līguma nosacījumiem viņš nopelnīs vēl 65 miljonus dolāru (55,4 miljoni eiro).

Pagājušajā sezonā Embīds balsojumā par līgas vērtīgākā spēlētāja titulu ieņēma otro vietu aiz Denveras "Nuggets" "centra" Nikolas Jokiča.

Kā ziņo ESPN apskatniece Ramona Šelbērna, jaunajā līgumā nav iekļauts klubu aizsargājošs nosacījums smaga Embīda muguras vai pēdas savainojuma gadījumā, kādu paredz Embīda 2017.gada līgums.

Izslēgšanas spēļu laikā viņam tika konstatēta labās kājas meniska trauma, taču Embīds turpināja spēlēt ar visu traumu un kļuva par Filadelfijas kluba labāko spēlētāju.

Embīds trešo reizi tika iekļauts NBA zvaigžņu otrajā komandā, atzīmējot trešo godu All-NBA karjerā. Viņš pievienojās Alenam Aiversonam, Čārlzam Bārklijam, Džuliusam Ērvingam, Mozesam Melonam, Billijam Kaningemam, Viltam Čemberlenam, Holam Grīram un Dolfam Šeisam, kuriem kā Filadelfijas kluba spēlētājiem jebkad ir izdevies tikt trīsreiz iekļautiem NBA zvaigžņu komandā.

Embīds aizvadītajā sezonā 51 spēlē bija ceturtais NBA gūtajos punktos, sasniedzot karjeras rekordu (28,5 punkti spēlē), izcīnot 10,6 atlēkušās bumbas un realizējot 51,3% metienu no spēles. Viņš sasniedza 31 "double-double" 2020./2021.gada sezonā, palīdzot "76ers" uzvarēt Austrumu konferencē (49-23).

Kopš "76ers" 2014.gada draftā Kamerūnā dzimušo spēlētāju izvēlējās ar trešo numuru, viņam pastāvīgi ir bijušas veselības līkstas, kas nav ļāvušas sezonā aizvadīt vairāk par 64 spēlēm. Šogad viņš izlaida vairākas spēles kaula sasituma kreisajā ceļgalā dēļ.

Tomēr viņš katrā sezonā vidēji ir guvis vairāk par 20 punktiem spēlē un pēdējo četru sezonu laikā ir guvis vidēji 25,5 punktus spēlē, izcīnījis 11,8 atlēkušās bumbas, 3,2 reizes rezultatīvi piespēlējis un 1,6 reizes bloķējis pretinieku metienus. Vienlaikus viņš arvien labāk met trīspunktu metienus. 2020./2021.gada sezonā viņš grozā trāpīja 37,7% no saviem trīspunktniekiem, kas ir karjeras labākais sasniegums.

Izslēgšanas spēlēs pagājušajā sezonā "76ers" otrajā kārtā ar 3-4 piekāpās Atlantas "Hawks".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās