foto: Latvijas volejbola federācija
Samoilovs/Šmēdiņš neiekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā
Citi sporta veidi
2021. gada 13. augusts, 17:52

Samoilovs/Šmēdiņš neiekļūst Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš piektdien cīņā par iekļūšanu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā zaudēja Čehijas pārim Ondržejs Perušičs/Davids Šveiners.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ar 14.numuru Vīnē izliktais Latvijas duets ar 0-2 (14:21, 13:21) piekāpās čehiem, kuri turnīrā izlikti ar otro numuru

Pirmais sets pagāja čehu zīmē, kuri uzvarēja ar 21:13. Viņiem četri punkti tika sakrāti ar bloku, latviešiem šajā elementā izceļoties tikai vienreiz. Vienīgā netverama serve setā bija Šmēdiņa kontā, bet pārāk daudzās kļūdas (7:1) noveda pie pārliecinoša zaudējuma.

Kaut arī otrā seta sākums bija līdzīgs, nedaudz priekšā turoties čehiem, seta vidū čehiem izdevās panākt 14:10 vadību. Šmēdiņa servei lidojot nedaudz pāri gala līnijai, nācās atzīt zaudējumu ar 13:21.

Čehu duets bija labāks visos spēles elementos - uzbrukumā (24 punkti pret latviešu 19), blokā (5:2), netveramās servēs (2:1) un ar pretinieku kļūdām gūtos punktos (0:4).

Čehu duets ceturtdaļfinālā spēlēs pret Beļģijas pāra Drīss Koikelkorens/Toms van Valle (25.) un Nīderlandes dueta Stefans Bormanss/Joriks de Grots (5.) mača uzvarētājiem.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajā izslēgšanas turnīra spēlē latvieši ar 2-0 (24:22, 21:11) pieveica turnīrā ar ceturto numuru izlikto Itālijas pāri Adrians Karambula/Džanluka dal Korso.

Grupā Samoilovs/Šmēdiņš ar 0-2 (25:27, 20:22) cieta zaudējumu pret Ņikitu Ļaminu un Tarasu Miskivu no Krievijas, kuri izlikti ar 19.numuru, bet otrajā spēlē ar 2-0 (21:17, 32:30) pārspēja ukraiņus Vladislavu Jemeļjaņčiku/Sergiju Popovu, kuri izsēti ar 30.numuru.

Astotdaļfinālā piektdien iekļuva arī Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Jau ziņots, ka Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka uzvarēja Vācijas duetu Šantala Laborere/Sinja Tilmane un iekļuva pusfinālā.

Vīnē notiekošajā čempionātā vīriešu konkurencē piedalās gandrīz visas spēcīgākās Eiropas pludmales volejbola komandas, tostarp arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni norvēģu duets Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī vicečempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis, kuri Tokijā pārstāvēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Savukārt sieviešu konkurencē trūkst vairāku spēcīgu duetu.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, šiem trim Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2020.gada Eiropas čempionātā Jūrmalā uzvaru svinēja norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no līdz 15.augustam, un tas ir pirmais lielais turnīrs jau nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.