foto: REUTERS/SCANPIX
Bulgārija un Turcija tiek pie savām pirmajām olimpiskajām čempionēm boksā
Stojka Krasteva.
Citi sporta veidi
2021. gada 7. augusts, 11:24

Bulgārija un Turcija tiek pie savām pirmajām olimpiskajām čempionēm boksā

Jauns.lv / LETA

Bulgārijas boksere Stojka Krasteva un Turcijas pārstāve Busenaza Sirmeneli sestdien Tokijā sarūpēja savām valstīm pirmās olimpisko spēļu zelta medaļas boksā sievietēm.

Krasteva otrā visvieglākā svara kategorijā finālā pēc punktiem ar rezultātu 5:0 pārspēja turcieti Busi Nazi Čakirolu.

Krastevai jau pēc pirmajiem raundiem bija liels pārsvars, kas lika pretiniecei cīnīties arvien agresīvāk, lai izcīnītu uzvaru, tomēr turciete tika apturēta.

Bronzas medaļas šajā kategorijā ieguva pusfinālu zaudētājas Cukimi Namiki no Japānas un Sjaoveņa Huana no Taivānas.

Tikmēr Sirmeneli otrajā pusvidējā svarā ar 3:0 uzvarēja ķīnieti Hunu Gu, diviem tiesnešiem uzskatot, ka bokseres cīnījušās neizšķirti. Pirmajā raundā gan uzvarēja ķīniete, taču nākamajā visi pieci soģi piešķīra uzvaru Sirmeneli.

Dalītā trešā vietā šajā kategorijā bija indiete Lovlona Borgohaina un amerikāniete Ošī Džounsa.

Bokss sievietēm olimpisko spēļu programmā ir kopš 2012.gada spēlēm. Ja pirms deviņiem gadiem notika sacensības tikai trīs svara kategorijās, tad šogad bokseres spēkojas jau piecās grupās.

Dramatiski noslēdzās fināls otrajā vidējā svarā vīriešiem. Pēc diviem no trim raundiem vadībā bija ukrainis Oleksandrs Hižņaks, tomēr trešajā raundā brazīlietis Herberts Souza viņu nokautēja un kļuva par olimpisko čempionu.

Bronzas medaļas ieguva Krievijas Olimpiskās komitejas pārstāvis Gļebs Bakši un Filipīnu bokseris Eumirs Marcials.

Tikmēr vīriešiem otrajā visvieglākajā svarā zelta medaļu izcīnīja Lielbritānijas bokseris Galals Jafajs, kurš finālā pēc punktiem ar 4:1 pārspēja filipīnieti Karlo Pālamu. Bronzas godalgas izcīnīja Sakens Bibosinovs no Kazahstānas un Rjomei Tanaka no Japānas.

Svētdien tiks noskaidroti pēdējie četri Tokijas olimpisko spēļu čempioni boksā.