Citi sporta veidi
2021. gada 1. augusts, 05:32

Vesera metēja Laura Igaune nekvalificējas olimpisko spēļu finālam

Jauns.lv / LETA

Latvijas vesera metēja Laura Igaune svētdien nekvalificējās Tokijas olimpisko spēļu finālam, kvalifikācijas sacensībās ieņemot 20.vietu.

Igaunei neizdevās izpildīt kvalifikācijas normu 73,50 metri vai iekļūt starp 12 labākajām sportistēm.

Laura Igaune Tokijas olimpiskajās spēlēs

Latvijas vesera metēja Laura Igaune svētdien nekvalificējās Tokijas olimpisko spēļu finālam, kvalifikācijas sacensībās ieņemot 20. vietu.

gallery icon
15

Latvijas sportiste kvalifikācijā veseri raidīja 68,35, 68,53 un 66,89 metru tālumā. Kvalifikācijas B grupā viņa ieņēma devīto vietu starp 15 sportistēm, bet summā ierindojās 20.pozīcijā 31 atlētes konkurencē.

Atlases normu pārsniedza tikai piecas vesera metējas, bet kā pēdējā ar rezultātu pārliecinoši kvalificējās itāliete Sāra Fantīni. Lai pārspētu itālieti (71,68 metri), Igaunei bija jāuzrāda karjerā otrs labākais rezultāts.

Kvalifikācijā vistālāk veseri raidīja pasaules rekordiste un iepriekšējo divu olimpisko spēļu čempione Anita Vlodarčika no Polijas, kuras raidītais rīks piezemējās 76,99 metru tālumā.

Šosezon no savas grupas 15 dalībniecēm Latvijas sportistei bija 14. labākais rezultāts - 70,64 metri. Otrā grupā divas no 16 vesera metējām šosezon metušas tuvāk par Igauni.

Igaune jau 2019. gada maija vidū izpildīja olimpisko spēļu normatīvu, veseri raidot 73,56 metru tālumā un kļūstot par pirmo Latvijas sportisti, kas ieguvusi ceļazīmi uz Tokiju. Šis rezultāts ir Latvijas rekords, kas kopš tā laika nav pārspēts.

Šajā pavasarī Latvijas vieglatlēte aizvadīja vairākas veiksmīgas sacensības, sasniedzot vai pietuvojoties 70 metru robežai. 33 gadus vecā Igaune ir olimpisko spēļu debitante

Tokijas olimpiskās spēles norisināsies līdz 8. augustam.