foto: Foto no basket.lv
Latvijas U-18 basketbolistes FIBA "Challenger" turnīra trešajā spēlē pārspēj Rumāniju
Basketbols
2021. gada 29. jūlijs, 22:02

Latvijas U-18 basketbolistes FIBA "Challenger" turnīra trešajā spēlē pārspēj Rumāniju

Jauns.lv / LETA

Latvijas U-18 basketbolistes Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "Challenger" turnīra trešajā spēlē ceturtdien Rīgā pieveica Rumānijas vienaudzes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvija pārspēja Rumāniju ar 67:54 (23:13, 18:15, 17:11, 9:15).

Uzvarētāju labā 15 punktus guva Elizabete Bulāne, bet pa deviņiem punktiem sakrāja Nikola Priede, kurai arī piecas atlēkušās bumbas, un Elizabete Feierberga.

Pretinieču rindās pa 18 punktiem guva Anisja Kroitoru un Paloma Kuku, abām sakrājot arī pa deviņām atlēkušajām bumbām, bet Kuku pievienojot arī sešas pārķertas bumbas un deviņas kļūdas.

Pēdējā trešdienas spēlē Portugāle pārspēja Rumāniju ar 73:49, bet ceturtdienas pirmajā mačā Horvātija uzvarēja Vāciju ar 76:71.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā Latvija "Daugavas" sporta namā zaudēja Horvātijas juniorēm ar 58:73, bet otrajā pieveica Vāciju ar 57:49.

Turnīra tabulā 'vadībā ir Horvātija (3-0), kam seko Portugāle (2-0), Latvija (2-1), Krievija (1-1), Vācija un Rumānija (abām pa 0-3).

Latvijas komanda A grupā 31. jūlijā tiksies ar Portugāles un 1. augustā - ar Krievijas komandām. Latvijas komanda visas spēles sāks plkst.17.30.

Latvijas izlasi sacensībās vada treneris Matīss Rožlapa, kuram palīdz Anita Mikāle un Mārcis Pliens.

Saskaņā ar valdības noteikto regulējumu sporta sacensību norisei Covid-19 pandēmijas apstākļos spēles klātienē var apmeklēt tikai skatītāji ar Latvijā atzītu sadarbspējīgu vakcinācijas pret Covid-19 vai Covid-19 pārslimošanas sertifikātu.

Ņemot vērā sarežģīto epidemioloģisko situāciju, FIBA Eiropas zonas (FIBA Europe) valde atcēla 2021. gada Eiropas jaunatnes čempionātus. Lai nodrošinātu spēļu praksi, tiek rīkots neoficiāls sacensību seriāls - FIBA "Challengers".

U-18 vecuma grupā Eiropas rangu tabulas 18 labākās komandas tika sadalītas trijos sešniekos. Turnīri notiek Rīgā, Klatovijā (Čehija) un Heraklionā (Grieķija).

Katra turnīra labākās komandas saņems balvas, bet rezultāti neietekmēs valstu pozīcijas FIBA oficiālajā jaunatnes izlašu reitingā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Latvijas U-18 sieviešu basketbola izlases sastāvs dalībai FIBA "Challenger" turnīrā:

Elizabete Bulāne, Ieva Korzāne, Enija Ķīvīte, Enija Vīksne, Elīna Cīrule, Paula Cirša, Marta Leimane, Līva Krūmiņa, Elizabete Feierberga, Luīze Sila, Nikola Priede, Katrīna Ozola.