foto: AP/Scanpix
Horvātu brāļi Sinkoviči izcīna zeltu airēšanā
Martins un Valents Sinkoviči.
Citi sporta veidi
2021. gada 29. jūlijs, 07:45

Horvātu brāļi Sinkoviči izcīna zeltu airēšanā

Jauns.lv / LETA

Horvātijas airētāji brāļi Martins un Valents Sinkoviči ceturtdien izcīnīja zelta medaļas akadēmiskās airēšanas vīriešu bezstūrmaņa divnieku sacensībās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Horvātijas duets bija vadībā no fināla sākumam līdz finišam, 2000 metru distancē finišējot pēc sešām minūtēm un 15,29 sekundēm. Sudrabu izcīnījušais Rumānijas duets bija 1,29 sekundes lēnāks, bet trešo vietu ieņēmušie dāņi atpalika 4,59 sekundes.

Pirms pieciem gadiem brāļi Sinkoviči izcīnīja olimpisko zeltu pārairu divnieku sacensībās, bet pēc tam mainīja klasi.

Sievietēm šajās sacensībās pirmās bija jaunzēlandietes Greisa Prendergasta un Kerri Goulere, finišēdamas sešās minūtēs un 50,19 sekundēs. Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) airētājas atpalika 1,26 sekundes, bet kanādietes bija 1,91 sekundi lēnākas.

Jaunzēlandes duets priekšsacīkstēs uzlaboja pasaulē labāko rezultātu, kas tagad ir sešas minūtes un 47,41 sekunde.

Tikmēr vīriešiem vieglsvaru pārairu divnieku sacensībās par čempioniem kļuva īri Pols O'Donavans un Fintans Makārtijs, kuri finišēja sešās minūtēs un 6,43 sekundēs. Vācijas duets atpalika tikai 0,86 sekundes, bet Itālijas airētāji bija 7,87 sekundes lēnāki.

Pols O'Donavans pirms pieciem gadiem kopā ar brāļi Geriju izcīnīja sudraba medaļas.

Sievietēm šajā pašā klasē uzvaras laurus plūca itālietes Valentīna Rodīni un Federika Sezarīni, finišējot sešās minūtēs un 47,54 sekundēs. Fotofināšā nieka 0,14 sekundes atpalika francūzietes Loru Tarantolu un Klēru Bovē, bet 0,49 sekundes zaudēja nīderlandietes. Sekundes simtdaļu aiz goda pjedestāla palika Lielbritānijas duets.

Akadēmiskās airēšanas sacensības Tokijā noslēgsies piektdien.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās