foto: LETA
Basketbolists Šteinbergs pievienojies Spānijas klubam "Baxi"
Basketbols
2021. gada 8. jūlijs, 14:50

Basketbolists Šteinbergs pievienojies Spānijas klubam "Baxi"

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Mārcis Šteinbergs pievienojies Spānijas augstākās līgas (ACB) klubam Manresas "Baxi", ceturtdien ziņo komanda.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

2019.gada februārī Šteinbergs ar citu ACB vienību Grankanārijas "Herbalife" parakstīja ilgtermiņa līgumu, bet Spānijas spēcīgākajā čempionātā viņš debitēja vien šosezon, aizvadot divus mačus.

"Baxi" ziņo, ka līgums ar Šteinbergu noslēgts pēc principa 2+2. Pēc divām sezonām Manresā basketbolistam būs iespēja līgumu pagarināt vēl uz diviem gadiem.

Sezonas lielāko daļu Šteinbergs pavadīja "Herbalife" otrajā komandā, kas spēlēja Spānijas pēc spēka trešajā līgā. Viņš laukumā vidēji pavadīja 28 minūtes, kuru laikā caurmērā izcēlās ar 10,3 punktiem un 1,1 rezultatīvu piespēli.

ACB debijā pret Rolanda Šmita pārstāvēto "Barcelona" basketbolists 11 minūtēs guva divus punktus.

Šteinbergs pirms došanās uz Spāniju pārstāvēja Latvijas komandu "Ogre".

Pagājušā gada jūlijā Šteinbergs divas spēles "Baltijas ceļa" turnīrā aizvadīja Latvijas pieaugušo izlasē, bet iepriekš pārstāvējis dažāda vecuma jauniešu izlases.

"Baxi" šosezon 19 klubu konkurencē ieņēma desmito vietu, bet Šteinberga bijusī komanda "Herbalife" bija astotā un iekļuva izslēgšanas spēlēs. "Play-off" pirmajā kārtā zaudēts finālistei Madrides "Real".