foto: AP/Scanpix
Arizonas "Coyotes" galvenā trenera amatā apstiprinājusi 2021.gada pasaules čempionu
"Coyotes" ar Andrē Turniju noslēdza trīs gadu līgumu.
Hokejs
2021. gada 2. jūlijs, 13:55

Arizonas "Coyotes" galvenā trenera amatā apstiprinājusi 2021.gada pasaules čempionu

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Arizonas "Coyotes" par galveno treneri nolīgusi Andrē Turniju, kurš jūnija sākumā Rīgā Kanādas izlases rindās tika kronēts par pasaules čempionu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

9.maijā "Coyotes" paziņoja par līgumsaistību pārtraukšanu ar līdzšinējo galveno treneri Riku Tošetu, kuram ar komandu šosezon neizdevās sasniegt izslēgšanas spēles.

Ceturtdien "Coyotes" paziņoja, ka līgums noslēgts ar galveno treneri Turniju. Viņš maija un jūnija mijā Rīgā bija Kanādas izlases stūrmaņa Žerāra Galāna palīgs.

"Vēlos, lai spēlētāji manu pievienošanos saredz kā jaunu sākumu. Nevēlos pieturēties pie pagātnes notikumiem, tāpēc došu ikvienam iespēju visu sākt no jauna," pauda jaunais "Coyotes" treneris. "Vēlos, lai spēlētāji komandā atgriežas ar vēlmi sevi pierādīt jaunā trenera acīs. Viss, kas noticis iepriekš, ir mazsvarīgi."

"Coyotes" ar Turniju noslēdza trīs gadu līgumu.

Iepriekš speciālists strādājis Kanādas junioru līgā Ontario Hokeja līga (OHL), kur vadījis Otavas vienību. 2018./19. un 2019./20.gada sezonā viņu atzina par OHL čempionāta gada labāko treneri. Šo pašu godu viņš 2005./06.gada sezonā izpelnījās Kvebekas Junioru hokeja līgā (QMJHL).

Karjeras laikā Turnijs par trenera asistentu strādājis Kolorādo "Avalanche" un Otavas "Senators" vienībās.

Aizvien vēl noris Stenlija kausa izcīņas finālsērija, kurā čempione Tampabejas "Lightning" ar 2-0 uzvar Monreālas "Canadiens". Stenlija kausu iegūs komanda, kas pirmā izcīnīs četras uzvaras.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās