foto: Jānis Līgats
"Valmiera" un Matrevics pārtrauc RFS uzvaru sēriju
Futbols
2021. gada 25. jūnijs, 22:56

"Valmiera" un Matrevics pārtrauc RFS uzvaru sēriju

Jauns.lv / LETA

"Valmieras" komanda piektdien "Optibet" virslīgas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:1) pārspēja turnīra līdervienību RFS.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīdzinieki bija uzvarējuši desmit spēlēs pēc kārtas, bet viņu bezzaudējumu sērija bija sasniegusi 14 mačus. Valmieriešu uzvarā nozīmīgu lomu spēlēja vārtsargs Rihards Matrevics, kurš mača noslēdzošajā minūtē glāba vidzemniekus no zaudētiem vārtiem.

Pirmā puslaika otrajā pusē divas rupjas kļūdas pieļāva "Valmieras" aizsargs Žoiskims Davā, kurš 33.minūtē pēc vienas no likstām ieraidīja bumbu savos vārtos. Tiesa, piecas minūtes vēlāk viņš pēc stūra sitiena palīdzēja savai komandai soda laukumā, Ibrahimam Sovam ar galvu raidot bumbu tīklā - 1:1. Stūra sitienu izpildīja Ivans Želizko, kurš jau spēles sākumā centās pārbaudīt RFS vārtsarga Vītauta Čerņauska modrību.

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām pirms tam Sovu nomainījušais Džibrils Gejs panāca valmieriešiem vadību. Pēc sitiena Čerņausks izsita bumbu sev priekšā, kur jau to gaidīja senegāliešu futbolists - 2:1.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Mohameds Diaņs cīņā par bumbu ieskrēja kājās Robertam Savaļniekam. "Valmieras" futbolists saņēma otru dzelteno kartīti, kamēr RFS futbolists ar sāpošo kāju turpināja cīņu.

Laukuma saimnieki pēdējās minūtēs centās izmisīgi atspēlēties un pēdējā minūtē bija tuvu neizšķirtam, taču Elvja Stugļa sisto bumbu atvairīja Matrevics.

RFS ir čempionāta līdere un tuvāko sekotāju čempionvienību "Riga" apsteidz par diviem punktiem, lai arī aizvadījusi par maču mazāk. Rīgas vienība vietējā turnīrā nebija zaudējusi jau 14 spēlēs pēc kārtas. 

"Valmiera" veiksmīgi iesāka sezonu, bet pēdējā laikā uzvaras mijušās ar zaudējumiem. Pēdējā mačā ar 0:1 atzīts "Riga" pārākums, iepriekš ar 2:0 un 2:1 uzvarētas attiecīgi "Metta" un "Daugavpils", taču maija izskaņā ar 0:1 viesos negaidīti zaudēts Jūrmalas "Spartakam".

Abas komandas šosezon savstarpējos mačos uzvaras dalījušas uz pusēm. Pirmajā spēlē ar 3:2 mājās uzvarēja valmierieši, bet RFS vēlāk uzvarēja ar 1:0.

Diskvalifikācijas dēļ "Valmierai" šajā spēlē nevarēja palīdzēt Luka Gadrani.

Valmierietis Raimonds Krollis ar septiņiem gūtiem vārtiem ir virslīgas ceturtais labākais vārtu guvējs, bet RFS komandā ar pieciem "goliem" līderis ir Darko Lemajičs, savukārt par vieniem mazāk guvis maija labākais spēlētājs Tomislavs Šaričs. Veselības problēmu dēļ Kroļļa gan piektdien nebija "Valmieras" pieteikumā.

Jau ziņots, ka pirms tam Jūrmalas "Spartaka" komanda mājās ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja "Daugavpili", bet "Riga" savā laukumā izrāva uzvaru 2:1 (0:0) pār Daugavpils "Noah Jurmala".

Sestdien vienīgajā virslīgas spēlē tiksies "Liepāja" un "Metta".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Virslīgas kopvērtējuma tabulā pirmo vietu ar 34 punktiem 14 spēlēs ieņem RFS, bet tālāk ar 32 punktiem 15 dueļos ir "Riga", kamēr pirmo trijnieku ar 29 punktiem 14 cīņās noslēdz "Valmiera". Aiz pirmā trijnieka ar 16 punktiem 12 mačos ir "Liepāja", bet tālāk ar 15 punktiem 13 un 14 cīņās ir "Daugavpils" un Jūrmalas "Spartaks". Sesto vietu ar deviņiem punktiem 13 mačos ieņem "Metta", bet pēdējā ar trim punktiem 11 spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā. Sākotnēji tika ziņots, ka kalendārs tiks veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Tāpat tika solīts, ka spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Arī šosezon futbola cienītāji var tiešraidē vērot visas Latvijas čempionāta spēles. Tās ir pieejamas virslīgas mājaslapā un portālā "Sportacentrs.com", kā arī "Sportacentrs.com TV" kanālā.