foto: AP/Scanpix
Hekstols būs NHL debitantes "Kraken" pirmais galvenais treneris
Hokejs
2021. gada 24. jūnijs, 21:58

Hekstols būs NHL debitantes "Kraken" pirmais galvenais treneris

LETA

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) debitantes Sietlas "Kraken" galveno treneri ceturtdien iecelts Deivs Hekstols, informē līga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēdējās divas sezonas 52 gadus vecais Hekstols Toronto "Maple Leafs" vienībā strādāja par trenera asistentu. Iepriekšējās četras sezonas viņš vadīja Filadelfijas "Flyers".

"Tas ir gods būt pirmajam "Kraken" trenerim," komanda citē trenera teikto. "Esmu gandarīts, ka varu būt daļa no šīs brīnišķīgās grupas. Kad pirmo reizi ieraudzīju spēļu arēnu, tā aizrāva manu elpu. Ar nepacietību gaidu, kad varēsim doties laukumā."

21.jūlijā Sietlas komanda paplašināšanās draftā no citiem klubiem izraudzīsies savu sastāvu, bet divas dienas vēlāk jauno spēlētāju draftā "Kraken" būs otrā izvēles iespēja.

Hekstols ar "Flyers" divreiz iekļuva Stenlija kausa izcīņā, bet tālāk par pirmo kārtu 2016. un 2018.gadā tikt neizdevās. 2018.gada 17.decembrī pēc 31 aizvadītas spēles viņš tika atbrīvots no amata.

2019.gadā Hekstols kopā ar Kanādas izlasi izcīnīja sudrabu pasaules čempionātā.

Iepriekš trenera karjerā Hekstols 11 sezonas vadīja Nacionālās sporta koledžu asociācijas (NCAA) komandu Ziemeļdakotas universitāte, ar kuru katru sezonu spēja iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tāpat viņam septiņas reizes ar studentiem izdevās sasniegt NCAA izslēgšanas turnīra "Frozen Four".

Hekstols ir tikai trešais speciālists, kuram bez iepriekšējas pieredzes NHL izdevies iegūt trenera darbu pasaulē vadošajā līgā. Arī kā spēlētājs Hekstols nav bijis NHL apriņķos.

"Kraken" nākamsezon kļūs par 32.komandu NHL.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās