Futbols
2021. gada 19. jūnijs, 09:50

Futbola huligāni Londonā pēc Anglijas un Skotijas mača sarīko masu nekārtības

Jauns.lv

18.jūnijā Anglijas un Skotijas futbola izlašu līdzjutēji Londonā sarīkoja nemierus gan pirms, gan pēc Eiropas čempionāta finālturnīra D grupas posma otrās kārtas mača.

Skotijas fubola izlases fani Londonā līksmo par izcīnīto punktu pret Angliju

Anglijas un Skotijas futbola izlašu līdzjutēji Londonā sarīkoja nemierus gan pirms, gan pēc Euro 2020 D grupas posma otrās kārtas ...

gallery icon
24

Visu piektdienu iereibuši un agresīvi līdzjutēji dažādās pilsētas vietās rīkoja kautiņus un sadursmes. Londonas ielās bija daudzi abu komandu fani, daži avoti vēsta, ka no Skotijas bija ieradušies apmēram 20 tūkstoši cilvēku. Sadursmju laikā bija dzirdama arī lamāšanās un nepiedienīgi izteikumi, bet pārsvarā tās noslēdzās ar masu kautiņiem.

Tikmēr Londonas policija iekarsušos līdzjutējus mēģināja nomierināt, taču tas ne vienmēr izdevās.

Simtiem Skotijas izlases līdzjutēji pēc mača pulcējās Lesteras laukumā, kur, bruņojušies ar alkoholu, karogiem un sarkanām signālraķetēm, atzīmēja izcīnīto punktu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Simtiem Skotijas izlases līdzjutēji pēc mača pulcējās Lesteras laukumā.

Sociālajos tīklos publicētos attēlos redzami fani, kuri pazīstami kā „Rūtainā armija” (Tartan Army). Viņi trakoja pilsētas ielās, un ieraksti soctīklos liecināja – „Nav Skotijas, nav ballītes.”
Kāds no Anglijas izlases līdzjutējiem norādīja, ka viņu uztrauc Covid-19 izplatīšanās, jo fani „kliedza un dziedāja bez sejas maskām”.

Londonas Metropolitēna policija sociālajā tīklā „Twitter” vēstīja, ka pilsētas centrā un Vemblija stadiona apkārtnē veikusi 18 arestus.

Tomēr pati spēle, kas notika Vemblija stadionā, nebija tik karsta kā līdzjutēju derbijs. Tā noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Skotija pārtrauca Anglijas izlases uzvaru sēriju un ieguva pirmo punktu Eiropas čempionātā kopš 1996.gada.

Bez gūtiem vārtiem noslēdzās arī abu komandu vēsturē pirmā cīņa 1872.gada 30.novembrī Glāzgovā.

Anglijas - Skotijas izlašu duelis ir viens no visslavenākajiem pasaulē un šīs abas komandas savā starpā aizvadījušas visvairāk spēļu - 115. Anglija uzvarējusi 48 cīņās, Skotija bijusi pārāka 41, bet 26 spēkošanās noslēgušās neizšķirti. Arī vārtu attiecība par labu angļiem (203:174).