Basketbols
2021. gada 18. jūnijs, 10:25

Naturalizētā amerikāniete izrauj Baltkrievijas izlasei uzvaru pār Eiropas čempioni Spāniju

Jauns.lv / LETA

Eiropas sieviešu basketbola čempionāta finālturnīra pirmajā dienā ceturtdien pārsteigumus sarūpēja Baltkrievijas un Bosnijas un Hercegovinas valstsvienības.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Baltkrievija A apakšgrupas mačā Valensijā ar rezultātu 53:51 (14:9, 7:13, 14:11, 18:18) uzvarēja aktuālo Eiropas čempioni Spāniju.

Uzvaru Baltkrievijas izlasei izrāva naturalizēta amerikāniete Aleksandrija Bentlija, kura pēdējā uzbrukumā ar komandas biedreņu palīdzību brīvi iegāja soda laukumā un izdarīja netraucētu metienu, bumbai sekundi pirms finālsvilpes iekrītot grozā.

foto: AFP/Scanpix
Uzvaru Baltkrievijas izlasei izrāva naturalizēta amerikāniete Aleksandrija Bentlija.

Baltkrievijas izlasē rezultatīvākā ar 19 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Marija Papova, bet 13 punktus guva Bentlija. Uzvarētājās realizēja vien vienu no 13 tālmetieniem.

Spānietēm 15 punktus guva 2019.gada finālturnīra vērtīgākā spēlētāja Astu Ndūra.

Tikmēr bosnietes Strasbūrā C apakšgrupas mačā ar rezultātu 70:55 (19:11, 11:17, 21:19, 19:8) uzvarēja Beļģiju.

Uzvarētājas realizēja 16 no 30 jeb 53,3% tālmetienu un tikai desmit reizes pārkāpa noteikumus, beļģietēm tiekot tika pie četrām iespējām gūt punktus no soda metienu līnijas.

Bosnijas un Hercegovinas valstsvienībā rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Nikolina Babiča, bet 13 punkti un 17 atlēkušās bumbas bija naturalizētajai basketbolistei Džonkvelai Džounsai no Bahamām.

Beļģijas izlasi no zaudējuma neglāba Emmas Mēsemanas 24 punkti un 13 bumbas zem groziem.

Finālturnīrā piedalās 16 izlases, kas sadalītas pa četrām apakšgrupā. Ceturtdaļfinālā vietu nodrošinās četru grupu uzvarētājas, bet otro un trešo vietu ieguvējas cīnīsies "play-off" pirmajā kārtā.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Valensijā un Strasbūrā norisināsies līdz 27.jūnijam. Latvijas izlase šī gada meistarsacīkstēm nekvalificējās.

Trešo reizi vēsturē meistarsacīkstes norisinās divās valstīs. 2015.gadā finālturnīrs notika Ungārijā un Rumānijā, bet aizpērn čempionātu uzņēma Serbija un Latvija. Pēc diviem gadiem kontinenta spēcīgākās komandas uzņemas Slovēnija un Izraēla.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās